49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

15.03.2018
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Ödül Programı Üniversitemiz AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleşti.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Erişmiş bu yarışmanın sadece bilimsel değerin yanında, öğrencilerin bu bilimsel çalışmada ne kadar eğitildiğinin de test edildiği bir çalışma olduğunu kaydetti. Bu yarışmanın bilimsel hayatta bir başlangıç olduğunu kaydeden Erişmiş; “Eğer başarısız olursanız bir sonraki aşamada başarıya ulaşmak için daha fazla özgüven duyuyorsunuz. Üzülecek olan arkadaşlarımıza söylemek istiyorum o üzüntü de sizi başarıya götürmede önemli bir adım. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Uzun bir maratonun sonuna geldik, bu süreçte yoğun bir heyecan, emek ve gayretin olduğunu biliyoruz. Tabii destek veren okul yönetimleri, öğretmenler ve arkadaşları var. Proje beraber üretimde bulunmanın bir örneğidir. Bu ülke için yapılan bir hizmettir. Ben bütün paydaşlara, katılanlara teşekkür ediyorum. Herkesin kazançlı çıktığı bir süreç, ülke için daha bol projenin üretildiği, her bir projenin kıymetli olduğu ve projelerin alınan eleştirilerle güncellenmesi gereken ve farklı ortamlarda yeniden takdim edilmesi gereken projeler olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Yarışmaya katılmanın bile büyük bir çaba, gayret, cesaret olduğunu söyleyen Şeker, ödül alan, alamayan herkese teşekkürlerini iletti.

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Üçüncüleri;

Biyoloji alanında; Yağmur Sezen, Coğrafya; Yılmaz Alparslan, Semanur Kıllı, Değerler Eğitimi alanında; Ahsen Hilal Tunç, Ahsen Rana Samancı, Fizik alanında; Büşra Türk, Eda Tiryakioğlu, Kimya alanında; Ahmet Burhan Bolat, Kodlama alanında; Samet Karabacak, Kerim Can Kahvecioğlu, Matematik alanında; Halil Salih Orhan, Ömer Talip Akalın, Psikoloji alanında; Melek Kahraman, Makbule Uzer, Sosyoloji alanında, Kübra Erdoğan, Hatice Çekiç, Tarih alanında; İrem Nur Poyraz, Teknoloji Tasarım alanı; Mehmet Yaşar Gökhan Büyükdemir, Türk Dili ve Edebiyatı alanında; Rümeysa Gökdağ, Hatice Nergiz.

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge İkincileri;

Biyoloji alanında; Zeynep Beyza Ertuğrul, Doğa Baysal, Coğrafya alanında; Muazzez Gülal, Değerler Eğitimi alanında; Nurcan Kubuz, Elif Beyza Keşçi, Fizik alanında; Oktay Demirci, Ahmet Alp Derin, Kimya alanında; Esra Mutlu, Dilara Demir, Kodlama alanında; Ahmet Akman, Matematik alanında; Bekir Burak Çelik, Psikoloji alanında, Nilsu Baştürk, Dilgün Doğan, Sosyoloji alanında; Ahmet Tunçer, Tarih alanında; Sadife Şimşek, Muhammet Ali Yılmaz, Teknoloji Tasarım alanı; Süleyman Talha Zeybek, Türk Dili ve Edebiyatı alanında; Pakize Yanık, Melek Çolak.

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Birincileri;

Biyoloji alanında; Havva Burgaz, Hatice Rümeysa Güney, Yağız Alp Tatlı, Sergün Kadriye Berberoğlu, Coğrafya alanında; Hüseyin Kaan Küçükturan, Değerler Eğitimi alanında; Buse Dikmen, Fizik alanında; Fahri Mert Aydın, Bilgehan Akalın, Burak Güney, Kimya alanında; Zeynep Kazancı Ecem Aydınlık, Begüm Naz Karputlu, Ata Seren, Kodlama alanında; Emine Dilan Erdönmez, İsmet Kaan Yılmaz, Matematik alanında; Emre Akdoğan, Baturalp Taha Yılmaz, Psikoloji alanında, Melek Güvercin, Mehmet Polat, Sosyoloji alanında; Mehmet Özdemir, Feyza Özdemir, Ömer Necmi Kayhan, Betül Akçakoca, Tarih alanında; Recai Emre Karatekin, Şerife Elmas, Seray Gamze Darak, Seda Zeynep Yıldız, Teknoloji Tasarım alanında; Sel Aykota, Türk Dili ve Edebiyatı alanında; Elif Oflaz.

Paylaş