Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın Uluslararası Öğrenciler Akademisi Konya Programının Açılışına Katıldı

02.03.2015

Bu yıl Konya’da ikincisi düzenlenen, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteği ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin koordinasyonu ile gerçekleşen Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2015 Konya Programı Açılış ve Konteyl Programı Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen program sinevizyon ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Üniversitemiz SBBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Murat Çemrek, Üniversitemiz SBBF Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İki Doğu İki Batı UÖD Mütevelli Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Biçer ve çok sayıda misafir ile yaklaşık iki yüz elli uluslararası düzeyde öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın yaptığı konuşmada; Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci kontenjanını her yıl daha da artırmak için çalışma yürüttüklerini ifade ederken bu öğrencilerin kendilerinin de desteğiyle ileride büyük işlere imza atacaklarını umduklarını kaydetti.

Programın açılış konuşmasını yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Uludağ ise, dernek olarak yaptıkları çalışmaların amacının uluslararası öğrencilerle münasebetler vasıtasıyla ensar ve muhacir kardeşliği sağlamak olduğunu söyledi.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Açılış Programı misafirlere verilen kokteyl ikramı ile son buldu.

Paylaş