Sağlık Eğitimi Kongresi

22.02.2012

DEĞERLİ SAĞLIK EĞİTİMCİLERİ VE MESLEK MENSUPLARI;

Türkiye’de uygulanan sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler yaşanmış ve yaşanmaktadır. Pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülke için örnek olacak bu olumlu gelişmeler sonucu sağlık hizmetlerine ulaşılabilirlik ve dolayısıyla hasta memnuniyetinde büyük artışlar sağlanmıştır. Bunun yanı sıra yurt dışından da Türkiye’de tedavi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün katlanarak artmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak artan sağlık hizmeti talebini karşılamak için yetişmiş sağlık personeline olan talep ve ihtiyaç da artmaktadır. Sağlık alanında hizmet veren başta hekimler olmak üzere tüm sağlık personelinin eğitimleri ile ilgili konuların tartışılacağı ve bu alanda geleceğe yönelik olarak belirlenecek politikalara ışık tutması amacıyla bir kongre düzenlenmesinin son derece yararlı olacağı düşüncesiyle uluslar arası katılımlı sağlık eğitimi kongresi planlanmıştır.

Bilim İnsanları Dayanışma Derneği (BİDDER), Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED), Eğitim Hastaneleri Öğretim Elemanları Derneği, Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi Derneği ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte 8-10 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek kongreye yurt içinden akademisyenler, sağlık eğitimcileri, sağlık yöneticileri ve sağlık mensuplarının yanısıra yurt dışından ilgili eğitimciler ve Türkiye’de tıp eğitimi almış yabancılar da davet edilecektir.

Bir yandan kendi vatandaşlarına en iyi standartlarda sağlık hizmeti verirken, öbür yandan bölgesel sağlık üssü olma yolunda önemli gelişmelerin yaşandığı ve buna bağlı olarak sağlık insan gücü ihtiyacının daha da arttığı Türkiye’de sağlık politikalarının tartışılacağı bu kongreye ilgili tüm akademisyenleri, sağlık eğitimcilerini, sağlık yöneticilerini ve sağlık mensuplarını davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU
Kongre Yürütme Kurulu Başkanı

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Paylaş