30 Kitap 30 Konuşmacının Konuğu Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer

23.05.2013

Üniversitemiz ve Meram Belediyesi organizasyonu ile Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 30. Vefat Yılı münasebetiyle düzenlenen "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferanslarının konuğu eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'di.

 Mevlana Kültür Merkezi'ndeki konferansa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Birol Akgün ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

'Özlenen Nesil'

Necip Fazıl'ın, 'Özlenen Nesil' konuşmasını Türkiye'nin pek çok yerinde yaptığını kaydeden Prof. Dr. Ömer Dinçer, "Üstad, gençliğin üzerinde hassasiyetle durmuştur. Ona göre gençlik, bir davanın hem geçiş yolu hem de emanetçisidir. Gençlerimizin ne kadar önemli olduğu ve geleceğimizin gençlik üzerinden kurulacağına dair hamasi nutukları bolca dinliyoruz. Ama Üstad, gençliği tarif ederken farklı bir noktada duruyor ve açık bir şekilde şöyle diyor: 'Biz gençlere kur yapma mevkiinde değiliz. Gence, yaşanmaya dair bir hayatı telkin etmeliyiz.' Bu açıdan gençlik bir davanın geçiş yolu ve emanetçisi olarak görülüyor" dedi.  

Üstad'ın genci, madde ve ruh tazeliğinin bir arada olduğunu nitelendirdiğini vurgulayan Dinçer, "Bu açıdan bakıldığında aslında gençlik tanımı, yaştan bütünüyle ayrı ve kopuk bir şeydir. Gençlik ve ihtiyarlık bütünüyle insan ruhunun ve maddesinin taze olmasıyla alakalı bir durumdur. İnsan ruhu tazeyse asla yaşlanma olmaz. Eğer madde tazeliği olan bir genç ruh tazeliğinden uzak kalırsa yani bir derdi bir davası olmazsa o zaman sadece bir meyvenin posası gibidir" ifadelerini kullandı.

Konferanstan sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, günün anısına eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'e çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Paylaş