“30 Kitap 30 Konuşmacı” Konferanslarının Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

04.07.2013

Vefatının 30. yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde şehrimizde düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek’i anma programları kapsamında organizasyonunu Üniversitemiz ve Meram Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “30 Kitap 30 Konuşmacı” konferanslarının değerlendirme toplantısı, Üniversitemiz Senato toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin,  Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcılarımız, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, konferanslara katılan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplantı, Proje koordinatörü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Özkan’ın hazırladığı değerlendirme raporunun sunumuyla başladı. Raporda, Her bir konferansta Üstat Necip Fazıl’ın bir kitabı merkeze alınarak fikirlerinin günümüzde daha iyi anlaşılmasının hedeflendiğini vurgulayan Özkan amaçlarının Necip Fazıl Kısakürek ve eserlerinden hareketle Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı, Türk dili, Türk düşünce hayatı, Türk basını ve Türk siyasi hayatı hakkında öğrencilere bilgi vermek ve onların bu konuda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Gerek üniversite gerekse ortaöğretim öğrencilerinin, konferansları sürekli takip ettiklerini dile getiren Özkan, böylece Necip Fazıl düşüncesini, hayatının başka dönemlerinde, başka ortamlarda ve farklı şehirlerde aktarabilecek «seçilmiş ve donanımlı bir grup» elde edilmeye çalıştıklarını söyledi.

Toplantı, konferansların tamamına katılan öğrencilerin program hakkında görüşlerinin alınmasıyla devam etti. Toplantıda söz alan Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Leyla Poçan, “ bu konferanslar sayesinde tanıdığımı zannettiğim Necip Fazıl Kısakürek hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldum ve bize ışık tutacak birçok farklı yönlerini öğrendim. Necip Fazıl Kısakürek gibi diğer şair, yazarlar ve fikir adamlarının da tanıtılmasını istiyorum. Her yıl düzenlenebilir ama süreye dikkat edilmelidir” dedi.

Ayşe - Kemal İnanç İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Tuba Vural ise, “Necip Fazıl Kısakürek’i sadece Sakarya Türküsü gibi bazı şiirlerinden biliyordum. Ama konferanslar sayesinde onu okuma isteğim arttı. Nasıl dava adamı ve mutasavvıf olduğunu daha iyi tanıdım. Diğer yazarlar için de gerçekleştirilmelidir.  Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker;  “Büyük şair ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek’i anma programına Üniversite olarak katkıda bulunmaktan, genç dimağlara O’nu aksettirmekten son derece mutlu olduklarını, ayrıca böylesine büyük organizasyonun değerlendirme toplantısına da ev sahipliği yapmaktan da ayrı bir gurur duyduklarını belirterek,  Prof. Dr. Sami Güçlü ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı beyler başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum ”dedi.

Toplantı, konferansa katılan öğrencilerin gruplar halinde protokol üyelerine düşüncelerini aktarması, görüş ve önerilerini sunmalarıyla son buldu.

Paylaş