2013 - 2014 Yılı Planlama ve Hedeflerimiz Kamuoyuyla Paylaşıldı

08.07.2013

2012-2013 Eğitim - Öğretim yılı faaliyetlerimizin genel değerlendirilmesi,  2013-2014 Eğitim - Öğretim dönemine ait planlama ve hedeflerimizin yerel ve ulusal medya ile  paylaşıldığı Basın Toplantısı Dedeman Otel’de gerçekleşti.

Basın toplantımıza başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere, Rektör yardımcılarımız, Fakülte Dekanlarımız, Darie Başkanlarımız, Konya basınımızın ve ulusal basınımızın temsilcileri katıldı.

Saat 09.30’da sabah kahvaltısıyla başlayan toplantımıza Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in 2012-2013 değerlendirmesi ve 2013-2014 yılına ait yapılacak plan ve hedeflerimizi paylaştığı ve bir buçuk saati bulan konuşmasıyla devam edildi.

Bu sene öğrenci kabulü yapacak olan Fen Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun Üniversitemize yenilik kattığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin her geçen gün istikrarlı ve kalite anlayışıyla büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “ Üniversitemiz yeni açılan bir üniversite olmasına rağmen büyüme hızı çok yüksek. Şuanda öğrenci sayımız 20.000’ler de ve bunu 25.000’lerde sınırlamaya çalışıyoruz. Biz nitelikli öğrenci yetiştirmek amacıyla bu sayıyı belli bir oranda sabit tutmaya gayret edeceğiz. Şuan 1304 akademik personelimiz bulunmakta. 2413 de idari personelimiz var. Yeni açılan Fakültelerimizle birlikte 14 Fakültemiz, 2 Yüksekokulumuz, 2 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarımız bulunmaktadır. Aramıza yeni katılan Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Kemal Akman M.Y.O. Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Seydişehir M.Y.O’ da Üniversitemize ayrı bir renk katacaktır. 2013-2014 Eğitim ve Öğretim döneminde de, öncelikli olarak Kampüs yerleşkemizin en ideal bir zamanda bitirilmesini sağlamak istiyoruz. TOKİ maharetiyle bu yıl sonunda bu yerleşkemizden 1. Etap inşaatımızı da tamamlamış olacağız. Yine Selçuklu Belediyesinin tahsis ettiği ve mevcut Tıp Fakültemize 650 metre mesafede olan yeni tıp fakültesi inşaatımızda 3 yıl içerisinde bitirilecektir. Yeni Hastanemiz için her türlü teknik detaylar tamamlanmış ve Kalkınma Bankasından da fon tahsisi yapılmıştır. Konya ve bölgemize alt yapısı ve teknik donanımlarıyla çok daha üstün yeni bir Tıp Fakültesi kazandıracağız. ” diye konuştu.

Slayt sunumlarıyla desteklenen ve üniversite hakkında tüm teknik bilgilerin verildiği basın toplantısı,  gazetecilerin sorularına verilen cevapların ardından sona erdi.

Paylaş