2. MİLLETLERARASI ŞEHİR TARİHİ YAZARLARI KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

08.10.2012

 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Yazarlar Birliğinin tertip ettiği “Şehir Kültürdür, Medeniyettir” başlığı altında düzenlenen “2. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi” Rixos otelde gerçekleşti.

Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Konya milletvekili Hüseyin Üzülmez, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ile birlikte yurt içi ve yurt dışından yazarlar ve öğrenciler katıldı.

Katılımcıların konuşmalarının ardından, kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker şunları kaydetti; “ İnsanın yerleşik düzene geçmesiyle şehir hayatı ve şehir kavramı şekillendi. Yüzyıllardır medeniyetler şehirler oluşturdu, bunların bazıları başkent seçildi. Bu başkentlerden biriside Konya ve Konya bize emanet edildi. Bu şehrin birikim, kültür tarih ve medeniyet unsurları miras olarak bize bırakıldı. Bizim görevimiz de bu mirası koruyarak, manalandırarak gelecek nesillere aktarmaktır. Şehir yazarları tarihe not düşerek böyle ulvi bir görevi yerine getiriyorlar.  Bu manada şehir yazarlarımıza teşekkür borçluyuz. Ben bu tür organizasyonlarla akademisyenlere çalışmalarını sunma olanağı sağlayan hem Türkiye Yazarla Birliğine hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum”

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz’un Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e şükran beratı verdiği ve Türkiye’nin yanı sıra ABD, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Libya, Makedonya, Mısır, Irak ve Suudi Arabistan’dan ilim adamları ve yazarların katıldığı kongre 3 gün sürdü. 

Paylaş