1.Ulusal Sille Sempozyumu Açılışı Yapıldı

26.09.2013

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Silleyi Kalkındırma-Tanıştırma Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Sille Sempozyumu açılışı Anemon Otel’de yapılan törenle gerçekleşti.

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Selçuklu Kaymakamı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Müftüsü, Sille dernek başkanı ve üyeleri, Dekanlar, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ilahiyat fakültesi öğretim üyemiz  Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar,  1. Ulusal Sille Sempozyumunun bizlere Sille’yi ve Sille tarihini hatırlatacağını ve Sille’yi tanıtmaya da yardımcı olacağını vurguladı.

Sille’nin güzelliklerinin farkında olunmasının ve tanıtılmasının Konya’ya ve Türkiye’ye yeni güzellikler kazandıracağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ; “ Sille gizli bir hazine. İnşallah son dönemde yapılan çalışmalarla bu hazine ortaya çıkarılmış oluyor ve sürpriz yapılacak olanlarla da marka değerini artırmış, daha güzelleşmiş ve dışarıya açılmış olacak. Sille,  ilimizde yetiştirdiği sanatkârıyla, ticarete yaptığı katkılarıyla önemli bir yer teşkil etmiştir. Yine yetiştirdiği bilim insanlarıyla son derece önemli bir konumda olan Sille’nin, giderek güzel bir mekân olarak uluslararası alana da açılmasıyla ülkemizde ve yurtdışında daha önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

26-27 Eylül tarihleri arasında 2 gün sürecek sempozyumda yedi farklı oturumda Sille’nin kültürel ve tarihi değerleri ele alınacak.

Paylaş