10 Nisan Polis Günü Kutlamaları

12.04.2013

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de katıldığı Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168.yılı Konya’da düzenlenen bir törenle kutlandı. Polisevinde düzenlenen “10 Nisan Polis Günü töreni” Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,3. Ana jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak,  Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, protokol üyeleri ve çok sayıda polisin katılımıyla kutlandı.

Saygı duruşu ve Emniyet Müdürlüğünün tanıtıldığı klip sonrası Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal yaptığı açılış konuşmasında şunları belirtti:”Her alanda ortaya çıkan değişim ve gelişmeler sonucunda suç profili de günden güne farklılık göstermektedir. Günümüzde polis, dünyadaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri uygulamakta öncü bir birim. Konya Emniyet Müdürlüğü olarak bu gelişmeleri yakından takip etmekte, örnek uygulamaları hayata geçiren ilk birimlerden biriyiz. Dünyada hızlı değişen bilişim teknolojilerine paralel olarak bilişim suçları da farklı bir boyutta artarak topluma zarar vermekte. Toplumumuzu bu suçlara karşı önce bilgilendirmeye sonra da bilinçlendirmeye ve bu tür suç soruşturmalarını yürütmek amacıyla teşkilatlanmaya girişmiştir. Bu suçlara karşı kaliteli ve etkin hizmet vermek amacıyla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bütün teknolojik imkânlarıyla kurulmuş. Konya’da ve bölgemizde hizmet vermektedir.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan:”Hiç kuşkusuz Bir devlet için bir insan için en önemli ihtiyaçlardan biri güvenlik ihtiyacıdır. Devletlerde güvenlik ihtiyacını yerine getiren kurumlara özel ihtimam gösterilir. Bunun sonucunda güvenlik ihtiyacının verildiği kurumlarda insan kalitesinin yükseltilmesi için eğitime önem verilir. Bu yüzden çağdaş projeler yakından takip edilir ve o kurumların moralleri yüksek tutulmaya çalışılır. Çağdaş anlamda bütün teknolojik gelişmeleri ilk önce orduların test etmesi de bu sebepledir. Çünkü güçlü ordulara sahip ülkeler ancak geleceğe güvenle bakabilir. Dünyada savaşın şekli değiştikçe iç güvenliğe verilen önem artmış. Bu yüzden iç güvenlikten sorumlu birimler eskiye nazaran daha iyi bir sermayeye, yüksek bir teknolojiye ve morale ihtiyaç duymuş. Emniyet teşkilatı da bu görevi çok iyi yerine getirmiştir.”şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından “10 Nisan ve Polis Günü”  konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarının birincileri, şiir ve kompozisyonlarını okudu. Teşkilat kapsamı çerçevesinde çalışmalarında üstün başarı gösteren, atış şampiyonası, bilgi yarışması ve voleybol turnuvasında dereceye giren personeller ile resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve diğer protokol üyeleri polisevindeki fotoğraf sergisini gezdikten sonra kokteyle katıldı.

Paylaş