10. DKAB Programı Düzenlendi

03.05.2013

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, Enderun Vakfı ve TİMAV tarafından organize edilen 10.DKAB programı Konya MÜSİAD’ta gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A. Saim Arıtan, Dekan yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, TİMAV Başkan Vekili, Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Coşkun ve Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerden gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü öğrencileri katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından söz alan TİMAV Başkan Vekili konuşmasında : “ Kendimizi ne kadar donanımlı yetiştirirsek o derece başarılı oluruz. Görevimizin bilincinde olmalı ve bazı sorumluluklarımız olduğunun farkında olmalıyız. Öğretmenlik görevimizi sadece ders saatiyle sınırlamamalı, bilhassa kendimiz davranışlarımızla örnek olmalıyız.”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker:”Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi insanın hayatını kapsayan bir ömrü tanımlar. Hal ilmiyle edinilen bilgilerin hayata geçirilmediği takdirde hiç bir kıymeti kalmaz. Günümüzün gelişen teknoloji ve donanımlarına rağmen bir bilginin sizler tarafından üretilip uygulanması gerekmektedir.”şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Paylaş