Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Hakkımızda

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı
Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 1987-1988 eğitim öğretim yılında, Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı ise 1990-1991 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, sanatı, sanat eğitimini bilen, anlatabilen, öğretebilen, sorgulayıp tartışabilen ve karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri getirebilen hem bir sanatçı hem de sanat eğitimcisi yetiştirmeyi hedefler.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün amacı; öğrencide yüksek sanat ve estetik beğenisi, yaratıcılığı gelişmiş, alan bilgisine hakim, çağdaş, nitelikli sanat eğitimcileri yetiştirmektir.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün çalışma alanı, sanat, tasarım, kültür ve sanat eğitimi dünyasındaki almış olduğu rollere bağlı olarak değişmekte ve buna bağlı olarak çok geniş bir alana yayılmaktadır.
Müzik Eğitimi Anabilim Dalından mezun olan öğrenciler, resmi ve özel okulöncesinden başlayarak ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kurumlarında,  yaşam boyu öğrenme kapsamında eğitim veren kurumlarda, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümleri vb. kurumlarda, ses ve enstrüman icrasında üstün performans gösterenler ise opera, orkestra, devlet koroları, konservatuarlar vb. kurumlarda görev alırlar.
 
 
 
 
Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı
Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalından mezun olan öğrenciler, resmi ve özel okulöncesinden başlayarak ilkokul, ortaokul, ortaöğretim kurumlarında,  yaşam boyu öğrenme kapsamında eğitim veren kurumlarda, alanı ile ilgili Yüksek Öğretim kurumlarının yanısıra sanat galerileri, müze eğitim bölümleri, tasarım alanında faaliyet gösteren şirketlerde, reklam sektörü gibi alanlarda görev alırlar. Ayrıca kendi atölyelerinde de serbest olarak çalışmalarını sürdürmektedirler.