Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
10.06.2021

Üniversitemiz ‘Sıfır Atık’ Kısa Film Yarışmasından Ödülle Döndü

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, sıfır atık bilincini ve farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediği kısa film yarışmasında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Havva Demir’in eseri üçüncü oldu.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü bu ödülle birlikte, öğrenci kabul ettiği ikinci yılında önemli yarışmalardan alınan ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Yarışmada dereceye girdiğini duyduğunda çok mutlu olduğunu söyleyen Havva Demir, ödül ile yaz tatilinde bir medya akademisine kayıt olacağını ve ödülü kendisini geliştirmek için kullanacağını belirtti.

Demir, bölümlerinde hem uygulamalı hem de teorik olarak çok iyi bir eğitim aldıklarını ifade ederek, üzerinde emeği olan tüm akademisyenlere, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesine ve Necmettin Erbakan Üniversitesine teşekkür etti.

Değerlendirilebilen atıkların ülke ekonomisine katkısı ile atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin öğrencilerde sıfır atık bilincini ve farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya “Dünyayı Kurtarıyoruz” isimli kısa filmiyle katılan Havva Demir filminde, geri dönüşüm ve çöp arasındaki ayrıma dikkat çekerek her bireyin doğaya zarar vermemek için basit tedbirler alabileceğini ve böylece çevre kirliliğinin azalacağını anlattı.

Gereksiz tüketimin önüne geçip, alışverişlerde mümkün olduğunca az ambalaj tercih edilmesine vurgu yapan Demir, doğaya zararlı hiçbir maddenin bırakılmaması gerektiğini izleyicilere gösterdi.