Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
18.12.2021

Uluslararası “Derviş” Yunus Emre Ekslibris Yarışması 20 Aralık'ta Sonuçlanıyor!

 
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Grafik Bölümü ve İstanbul Ekslibris Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası “Derviş” Yunus Emre Ekslibris Yarışması 30 Ekim 2021 tarihinde postalanan son eserlerin de ulaşmasıyla birlikte katılım sürecini tamamlamış, yarışmanın bir sonraki aşaması olan değerlendirme süreci başlamıştır. Yarışmaya Belarus, Hindistan, Almanya, Rusya, Hollanda, Ukrayna, Belçika, Polonya, Meksika, Yunanistan, Myanmar, İtalya, Romanya, Arjantin, Suriye ve Macaristan gibi pek çok ülkeden toplam 192 sanatçı katılmış, katılan eser sayısı 248’e ulaşmıştır.
 
     Bölümümüze posta aracılığıyla ulaşan her bir eser dikkatlice envanterlenmiş, yüksek çözünürlükte taranarak dijital olarak da ayrıca arşivlenmiştir. Ayrıca bu eserlerin birer kopyaları İstanbul Ekslibris Müzesi bünyesinde yer almaları üzere gönderilmiştir.

     Yarışmaya gönderilen tüm eserler yarışma jürisi olan Hasip PEKTAŞ, Şükrü ERTÜRK, Erkin KESKİN, Mustafa KÜÇÜKÖNER ve Mustafa KINIK tarafından titizlikle değerlendirilecek ve şartnamede de belirtildiği üzere 20 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi olarak kazanan ve dereceye giren adaylar ilan edilecektir. Aynı tarihte çevrimiçi gerçekleştirilecek olan sergiye tüm ülkelerden ziyaretçiler erişebilecek, online sergi kataloğunu edinebileceklerdir. Ayrıca katılımcılara elektronik katılım belgesi ve elektronik katalog elektronik posta aracılığıyla gönderilecektir.
 
Detaylı bilgi için: www.erbakan.edu.tr/grafik
İstanbul Ekslibris Derneği için: www.aed.org.tr/