Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
26.11.2021

2021-2022 Güz Yarıyılı Mazeret Sınavı Duyurusu

“Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Bunun dışında başka hiçbir sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, dekanlık veya müdürlükçe ilan edilen gün, yer ve saatte kullanırlar. Öğrenciler, raporlu oldukları süre içinde sınavlara giremezler. Raporlu olduğu süre içerisinde sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır. ‘’ (Necmettin Erbakan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde-12 -e ) hükmü gereğince,
Üniversite tarafından belirlenen, haklı ve geçerli bir sebeple mazeret beyan eden öğrenciler; mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde, Dekanlığa mazeretini gösterir belge ile birlikte yazılı olarak başvurmak zorundadırlar. Bu süre içinde bildirilmeyen mazeretler kabul edilmez. (Mazeret beyan eden öğrencilerin, belirtilen süre içerisinde dilekçe ve ekleri ile birlikte Öğrenci İşleri Birimine müracaat etmeleri gerekmektedir.)

Yüz yüze yapılan sınavlara yönelik olarak; haklı ve geçerli mazereti kabul edilen öğrenciler mazeret sınavına girebileceklerdir.
Not: Covid-19 testi pozitif veya karantinada olan öğrencilerin, e-nabız sisteminden alacakları belge de yeterli kabul edilecektir.


Uzaktan sınavlara (çevrimiçi sınav, ödev/proje ve yazılı) yönelik olarak; haklı ve geçerli mazereti kabul edilen öğrenciler mazeret sınavına girebileceklerdir. Bu tür sınavlar için istenilen belgeleri eklemek kaydıyla aşağıda belirtilen mazeretler dikkate alınacaktır. (Haklı ve geçerli olmak ve belgelendirilmek kaydıyla diğer mazeretler de dikkate alınabilir.)
  1. Sınav esnasında yaşanabilecek aksi durumlar, ilgili ekran görüntüleri ve/veya video kaydı (tarih ve saat bilgisi görünmek zorundadır) alınarak anında (sınav esnasında) e- posta ile dersi yürüten öğretim elemanına ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne gönderilmelidir. Ekran görüntülerinin ve gönderilen e-postanın çıktısının dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.
  2. Sağlık raporu (Yüz yüze yapılan sınavlarda sağlık raporuyla mazeret hakkından yararlanabilmek için gerekli olan şartlar (yukarıda belirtilmiştir) uzaktan sınavlarda da geçerlidir.)
 
Son Başvuru Tarihi : 24 Aralık 2021
Mazeret Sınavları Tarihi:  03 - 07 OCAK 2022


Mazeret Sınavı Dilekçesi İndirmek İçin Tıklayınız