Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
31.08.2020

Yatay Geçiş Değerlendirme Sonuçları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı

Yatay Geçiş Değerlendirme Sonuçları için Tıklayınız

NOT: İSTENEN BELGELER AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR. BELGELERİN EKSİK OLMASI HALİNDE, ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ YAPILMAYACAKTIR.

İSTENEN BELGELER

1- Öğrenci Belgesi (Üniversitesinden onaylı veya E-devlet üzerinden alınabilir.)

2- Not Belgesi/Transkript (Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundan aldığı, bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi onaylı belgenin aslı)

3- ÖSYM Yerleşme Belgesi (Onay Kodlu) (Ek Madde-1 kapsamında kayıt yaptıracak öğrenciler ayrıca tüm puanlarının bulunduğu ÖSYM sonuç belgesini de teslim edeceklerdir.)

4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5- Disiplin cezası almadığına dair belge (Öğrenci belgesi veya Not belgesinde ceza almadığının belirtilmiş olması yeterlidir.)

6- Ders İçeriği (Öğrenim görülen yükseköğretim kurumunun bilgi paketlerinden alınabilir.)

7- Yatay Geçiş yapmaya engel olmadığına dair resmi onaylı belge.

8- Öğrencinin geldiği Üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı. (Kimlik kartı yoksa kayıp ilanı)

9- 6 Adet Fotoğraf

10- %10 Belgesi (2. öğretimden normal öğretime yatay geçiş yapan öğrenciler için geçerlidir.)

11- Hazırlık Sınıfından başarılı olduğuna dair belge. (Hazırlık sınıfında başarılı olduğunu gösteren not, transkriptte olması yeterlidir )

NOT-1: İkinci öğretime yatay geçiş yapacak olan öğrenciler harçlarını kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci numarası ile Vakıfbank’a ödeyeceklerdir.