Proje Yürütücüsü |
Projenin Adı |
Destekleyen Kuruluş |
Durumu |
Prof. Dr. Selman TÜRKER | 'Kozmetik Ürünler Pilot Üretim Tesisi' altyapı projesi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Prof. Dr. Selman TÜRKER | Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi altyapısının geliştirilmesi, kurumsal kimlik, proje veri bankası ve üniversite sanayi işbirliği sisteminin oluşturulması |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Selman TÜRKER | Farklı distilasyon sürelerinde bilyalı kekikten elde edilen aromatik suların bazı kalite parametrelerinin değerlendirilmesi ve elde edilen aromatik suların depolama süresi boyunca kıymanın bazı kalite kriterlerine etkisi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Prof. Dr. Selman TÜRKER | Alıç pestili üretiminde alternatif yaklaşımlar | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Prof. Dr. Selman TÜRKER |
Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan ekşi hamurlardaki laktik asit bakterinin moleküler yöntemlerle tanımlanması ve bazı biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Prof. Dr. Selman TÜRKER | Buğday kepeği ve ruşeyminin dolgulu yaş makarnanın (ravioli) bazı kalite özellikleri üzerine etkisi | NEÜ BAP |
Tamamlandı 2016 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık Genlerinin Aktarılması |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Glutensiz Tarhana Üretimi Üzerine Araştırmalar |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Çimlendirilmiş Kinoa Ununun Glutenli ve Glutensiz Makarna Üretiminde Kullanım İmkanları |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Bazı Değirmencilik Yan Ürünlerinin Kek Üretiminde Kullanımı Besleyici Değeri Yüksek Glutensiz Makarna Üretiminde Havuç ve Nohut Ununun Kullanım İmkanlarının Araştırılması |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Zeytin Yağı Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Kullanılan Yardımcı Maddelerin Etkinliklerinin Belirlenmesi, Optimizasyonu ve Standardizasyonu |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda ve hububat ürünleri kalite kontrol altyapı projesi |
NEÜ BAP | Devam ediyor |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Toprağın Korunarak Buğdayda Verim Ve Kalite Artırılmasına Yönelik En Uygun Tarımsal Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi |
TAGEM |
Tamamlandı 2016 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Besinsel Lif ve Antioksidan Maddece Zengin Bileşenler ile Bazı Proses Parametrelerinin Yaş Makarnanın Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi |
TÜBİTAK |
Tamamlandı 2016 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Farklı Stabilizasyon İşlemleri Uygulanmış Buğday Ruşeymlerinin Depolama Stabiliteleri ve Erişte Üretiminde Kullanım İmkanları |
TÜBİTAK |
Tamamlandı 2014 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Ununun Glutensiz Bisküvi ve Erişte Üretiminde Kullanımı |
NEÜ BAP |
Tamamlandı 2015 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Tahıl-Baklagil Unu Karışımlarının Ticari ve Geleneksel Türk Ekmeklerinde Kullanımı |
NEÜ BAP |
Tamamlandı 2016 |
Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ |
Buğday Kepeği ve Ruşeyminin Dolgulu Yaş Makarnanin (Ravioli) Bazi Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi |
NEÜ BAP |
Tamamlandı 2016 |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU | Soğuk pres yağ üretiminde verimin ve fenolik bileşenlerin yağa geçişinin arttırılması | NEÜ BAP | Tamamlandı |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU | Chufa (yer bademi), keten tohumu ve üzüm çekirdeği yağlarından fonksiyonel özellikleri artırılmış soğuk pres karışım yağ üretimi | NEÜ BAP | Tamamlandı |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
Farklı bölgelere ait arı poleninin bazı biyoaktif nitelikleri ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
Ultrason, mikrodalga ve enzim ön uygulamalarının zeytin yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkileri |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
Zeytin Yağı Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Kullanılan Yardımcı Maddelerin Etkinliklerinin Belirlenmesi, Optimizasyonu ve Standardizasyonu |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
“Kozmetik Ürünler Pilot Üretim Tesisi" altyapı projesi |
NEÜ BAP Altyapı |
Devam ediyor |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
Kurağa tolerans seviyesi belirlenmiş çerezlik kabak genotiplerinde, kuraklığa tolerans mekanizmasının fizyolojik yöntemlerle araştırılması |
TÜBİTAK |
Tamamlandı 2017 |
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU |
Zeytin yağı Üretiminde Ultrason Teknolojisi Parametrelerinin Hidrofilik Fenoliklerin Enzimatik Parçalanması (Biotransformasyonu) ve Yağa Geçişi Üzerindeki Etkileri |
TÜBİTAK-MHESR Uluslararası İkili İşbirliği Projesi |
Tamamlandı 2017 |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR | Ekmek üretiminde farklı turunçgil aldeboların kullanım imkanları | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Farklı turunçgillerden elde edilen albedoların bisküvi üretiminde kullanım imkanları |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Farklı oranlarda kepek karışımı ilave edilen köftelerin fizikokimyasal tekstürel ve mikrobiyolojik özelliklerinin görüntü isleme teknolojisi ile tahmin edilebilirliği üzerine bir araştırma |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Erişte Üretiminde Farklı Oran ve Kombinasyonlarda Karabuğday, Amarant ve Kinoa Unlarının Kullanım Imkanları |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Geleneksel Eriste Üretiminde Soya Sütünün Kullanım Olanakları |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Tam Buğday Ununun Bisküvi Üretiminde Kullanım İmkânları |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Geleneksel Tarhana Üretim Proseslerinde Kinoa Ununun Kullanım Olanaklarının Araştırılması |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Geleneksel tarhana üretiminde tam buğday ununun kullanımı |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Farklı stabilizasyon işlemleri uygulanmış buğday ruseymlerinin depolama stabiliteleri ve erişte üretiminde kullanım imkanları |
TÜBİTAK |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR |
Geleneksel Kuskus Üretiminde Kinoa Tanesi ve Ununun Kullanım Imkanları |
TÜBİTAK |
Tamamlandı |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ |
Bazı tahıl ve baklagil çimlerinin ekmek ve bisküvi üretiminde kullanım olanakları |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ | Glutensiz makarnanın proteince zenginleştirilmesi ve tekstürünün geliştirilmesi üzerine bir araştırma | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ |
Glutensiz bisküvi formulasyonlarının zenginleştirilmesi ve bisküvi kalitesinin arttırılması |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ |
Tam buğday unu ile ekşi hamur yöntemiyle ekmek ve simit üretimi üzerine bir araştırma |
NEÜ BAP |
Devam ediyor |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ |
Piyasadan temin edilen bulgur örneklerinin fiziksel, kimyasal ve besinsel özelliklerinin tespit edilmesi |
NEÜ BAP |
Tamamlandı 2013 |
Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ |
Fitik asit içeriği yüksek tahıl ve baklagil unları ve tahıl kepeklerinin tarhana prosesinde kullanılması ile fitik asit içeriğinin azaltılması, besinsel özelliklerinin artırılması üzerine bir araştırma |
NEÜ BAP |
Tamamlandı 2015 |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | Buğday, yulaf, pirinç, mısır kepekleri ve susam kabuklarının ham fenolik ekstraktlarının ayçiçek yağında antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | Kahve Çekirdeğinin (Coffea arabica L.) Kavurma Süresi Farklılığının Kahvenin Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER |
Türkiye'de tescilli bazı susam tohumu çeşitlerinin lignan, tokoferol, yağ asidi bileşimleri ve antioksidan aktivitelerinin kıyaslanması |
NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | İçme Sütü Üretiminde Mikrofiltrasyon ve Termosonikasyon İşleminin Kullanımı | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | Taze sıkılmış meyve sularında alkol oluşum sürecine yüksek hidrostatik basınç uygulamasının etkisi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | Farklı oranlarda kepek karışımı ilave edilen köftelerin fizikokimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özelliklerinin görüntü işleme teknolojisi ile tahmin edilebilirliği üzerine bir araştırma | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER | Zencefil suyu, aromatic suyu ve uçucu yağının kıymanın bazı kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER |
Üzüm çekirdeği yağı ekstraksiyonunda su ilavesinin yağa geçen fenolik bileşenler ve bunların miktarına etkisi |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER |
Tahin üretiminde uygulanan proses aşamalarının ürünün mineral madde ve fenolik bileşen içeriği ile radikal tutucu etkisinde meydana getirdiği değişimler |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER |
Buğday, yulaf, pirinç, mısır kepekleri ve susam kabuklarının ham fenolik ekstraktlarının ayçiçek yağında antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER |
Piyasada satışa sunulan Ayçiçek yağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri açısından değerlendirilmesi |
NEÜ BAP |
Tamamlandı |
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT | Ultrasonik Pastörizasyon Uygulanmış Keçi Sütü Kremasından Üretilen Tereyağlarının Oksidasyon Stabilitesinin ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT |
Ekşi hamurdan izole edilen laktik asit bakterilerinin mikroenkapsülasyonu |
NEÜ BAP | Devam ediyor |
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT |
Ekşi Hamurlardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Türünün Dondurularak Kurutulmasında Farklı Sütçülük Yan Ürünlerinin Kriyoprotektif Rollerinin Belirlenmesi |
NEÜ BAP | Devam ediyor |
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT | Yağların oksidatif stabilitesini belirleyen ransimat cihazı üzerine altyapı projesi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Dr. Öğr. Üyesi İsmail TONTUL |
Tahıl ve meyve barı üretiminde pekmez kullanımının ürün özellikleri üzerine etkisi |
NEÜ BAP | Devam ediyor |
Dr. Öğr. Üyesi İsmail TONTUL | Ruşeym Yağı İçeren Yumuşak Jel Kapsüllerin Stabilitesi Üzerine Jel Formülasyonunun Etkisinin Belirlenmesi | NEÜ BAP | Devam ediyor |
Öğr. Gör. Dr. Didem ŞANVER AKBAŞ |
Yenilebilir Malzemelerle Pickering Emülsiyon Formülasyonu |
NEÜ BAP | Devam ediyor |