Gıda Mühendisliği Bölümü

Projeler

Proje Yürütücüsü

Projenin Adı

Destekleyen Kuruluş

Durumu

Prof. Dr. Selman TÜRKER 'Kozmetik Ürünler Pilot Üretim Tesisi' altyapı projesi NEÜ BAP Devam ediyor
Prof. Dr. Selman TÜRKER Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi altyapısının geliştirilmesi, kurumsal kimlik, proje veri bankası ve üniversite sanayi işbirliği sisteminin oluşturulması

NEÜ BAP 

Devam ediyor
Prof. Dr. Selman TÜRKER Farklı distilasyon sürelerinde bilyalı kekikten elde edilen aromatik suların bazı kalite parametrelerinin değerlendirilmesi ve elde edilen aromatik suların depolama süresi boyunca kıymanın bazı kalite kriterlerine etkisi NEÜ BAP  Devam ediyor
Prof. Dr. Selman TÜRKER Alıç pestili üretiminde alternatif yaklaşımlar NEÜ BAP Devam ediyor

 Prof. Dr. Selman TÜRKER

Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan ekşi hamurlardaki laktik asit bakterinin moleküler yöntemlerle tanımlanması ve bazı biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi NEÜ BAP Devam ediyor
Prof. Dr. Selman TÜRKER Buğday kepeği ve ruşeyminin dolgulu yaş makarnanın (ravioli) bazı kalite özellikleri üzerine etkisi NEÜ BAP

Tamamlandı

2016

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık Genlerinin Aktarılması

TÜBİTAK

Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Glutensiz Tarhana Üretimi Üzerine Araştırmalar

NEÜ BAP

Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Çimlendirilmiş Kinoa Ununun Glutenli ve Glutensiz Makarna Üretiminde Kullanım İmkanları

NEÜ BAP

Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Bazı Değirmencilik Yan Ürünlerinin Kek Üretiminde Kullanımı Besleyici Değeri Yüksek Glutensiz Makarna Üretiminde Havuç ve Nohut Ununun Kullanım İmkanlarının Araştırılması

NEÜ BAP

Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Zeytin Yağı Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Kullanılan Yardımcı Maddelerin Etkinliklerinin Belirlenmesi, Optimizasyonu ve Standardizasyonu

NEÜ BAP

Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Gıda Mühendisliği Bölümü     Gıda ve hububat ürünleri kalite kontrol altyapı projesi

NEÜ BAP Devam ediyor

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Toprağın Korunarak Buğdayda Verim Ve Kalite Artırılmasına Yönelik En Uygun Tarımsal Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi

TAGEM

Tamamlandı

2016

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Besinsel Lif ve Antioksidan Maddece Zengin Bileşenler ile Bazı Proses Parametrelerinin Yaş Makarnanın Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi

TÜBİTAK

Tamamlandı

2016

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Farklı Stabilizasyon İşlemleri Uygulanmış Buğday Ruşeymlerinin Depolama Stabiliteleri ve Erişte Üretiminde Kullanım İmkanları

TÜBİTAK

Tamamlandı

2014

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Ununun Glutensiz Bisküvi ve Erişte Üretiminde Kullanımı

NEÜ BAP

Tamamlandı

2015

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Tahıl-Baklagil Unu Karışımlarının Ticari ve Geleneksel Türk Ekmeklerinde Kullanımı

NEÜ BAP

Tamamlandı

2016

Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ

Buğday Kepeği ve Ruşeyminin Dolgulu Yaş Makarnanin (Ravioli) Bazi Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

NEÜ BAP

Tamamlandı

2016

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU Soğuk pres yağ üretiminde verimin ve fenolik bileşenlerin yağa geçişinin arttırılması NEÜ BAP Tamamlandı
Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU Chufa (yer bademi), keten tohumu ve üzüm çekirdeği yağlarından fonksiyonel özellikleri artırılmış soğuk pres karışım yağ üretimi NEÜ BAP Tamamlandı

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

Farklı bölgelere ait arı poleninin bazı biyoaktif nitelikleri ve bitkisel yağ stabilitesine etkisi bakımından araştırılması

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

Ultrason, mikrodalga ve enzim ön uygulamalarının zeytin yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkileri

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

Zeytin Yağı Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Kullanılan Yardımcı Maddelerin Etkinliklerinin Belirlenmesi, Optimizasyonu ve Standardizasyonu

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

“Kozmetik Ürünler Pilot Üretim Tesisi" altyapı projesi

NEÜ BAP

Altyapı

Devam ediyor

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

Kurağa tolerans seviyesi belirlenmiş çerezlik kabak genotiplerinde, kuraklığa tolerans mekanizmasının fizyolojik yöntemlerle araştırılması

TÜBİTAK

Tamamlandı

2017

Doç. Dr. Derya ARSLAN DANACIOĞLU

Zeytin yağı Üretiminde Ultrason Teknolojisi Parametrelerinin Hidrofilik Fenoliklerin Enzimatik Parçalanması (Biotransformasyonu) ve Yağa Geçişi Üzerindeki Etkileri

TÜBİTAK-MHESR

Uluslararası İkili İşbirliği Projesi

Tamamlandı

2017

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR Ekmek üretiminde farklı turunçgil aldeboların kullanım imkanları NEÜ BAP Devam ediyor

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Farklı turunçgillerden elde edilen albedoların bisküvi üretiminde kullanım imkanları

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Farklı oranlarda kepek karışımı ilave edilen köftelerin fizikokimyasal tekstürel ve mikrobiyolojik

özelliklerinin görüntü isleme teknolojisi ile tahmin edilebilirliği üzerine bir araştırma

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Erişte Üretiminde Farklı Oran ve Kombinasyonlarda Karabuğday, Amarant ve Kinoa Unlarının Kullanım Imkanları

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Geleneksel Eriste Üretiminde Soya Sütünün Kullanım Olanakları

TÜBİTAK

Devam ediyor

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Tam Buğday Ununun Bisküvi Üretiminde Kullanım İmkânları

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Geleneksel Tarhana Üretim Proseslerinde Kinoa Ununun Kullanım Olanaklarının Araştırılması

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Geleneksel tarhana üretiminde tam buğday ununun kullanımı

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Farklı stabilizasyon işlemleri uygulanmış buğday ruseymlerinin depolama stabiliteleri ve erişte

üretiminde kullanım imkanları

TÜBİTAK

Tamamlandı

Doç. Dr. Mustafa Kürşat DEMİR

Geleneksel Kuskus Üretiminde Kinoa Tanesi ve Ununun Kullanım Imkanları

TÜBİTAK

Tamamlandı

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ

Bazı tahıl ve baklagil çimlerinin ekmek ve bisküvi üretiminde kullanım olanakları

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ Glutensiz makarnanın proteince zenginleştirilmesi ve tekstürünün geliştirilmesi üzerine bir araştırma NEÜ BAP Devam ediyor

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ

Glutensiz bisküvi formulasyonlarının zenginleştirilmesi ve bisküvi kalitesinin arttırılması

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ

Tam buğday unu ile ekşi hamur yöntemiyle ekmek ve simit üretimi üzerine bir araştırma

NEÜ BAP

Devam ediyor

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ

Piyasadan temin edilen bulgur örneklerinin fiziksel, kimyasal ve besinsel özelliklerinin tespit edilmesi

NEÜ BAP

Tamamlandı

2013

Doç.Dr. Nilgün ERTAŞ

Fitik asit içeriği yüksek tahıl ve baklagil unları ve tahıl kepeklerinin tarhana prosesinde kullanılması ile fitik asit içeriğinin azaltılması, besinsel özelliklerinin artırılması üzerine bir araştırma

NEÜ BAP

Tamamlandı

2015

Doç.Dr. Ahmet ÜNVER Buğday, yulaf, pirinç, mısır kepekleri ve susam kabuklarının ham fenolik ekstraktlarının ayçiçek yağında antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER Kahve Çekirdeğinin (Coffea arabica L.) Kavurma Süresi Farklılığının Kahvenin Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER

Türkiye'de tescilli bazı susam tohumu çeşitlerinin lignan, tokoferol, yağ asidi bileşimleri ve antioksidan aktivitelerinin kıyaslanması     

NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER İçme Sütü Üretiminde Mikrofiltrasyon ve Termosonikasyon İşleminin Kullanımı NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER Taze sıkılmış meyve sularında alkol oluşum sürecine yüksek hidrostatik basınç uygulamasının etkisi NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER Farklı oranlarda kepek karışımı ilave edilen köftelerin fizikokimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özelliklerinin görüntü işleme teknolojisi ile tahmin edilebilirliği üzerine bir araştırma NEÜ BAP Devam ediyor
Doç.Dr. Ahmet ÜNVER Zencefil suyu, aromatic suyu ve uçucu yağının kıymanın bazı kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi NEÜ BAP Devam ediyor

Doç.Dr. Ahmet ÜNVER

Üzüm çekirdeği yağı ekstraksiyonunda su ilavesinin yağa geçen fenolik bileşenler ve bunların miktarına etkisi

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç.Dr. Ahmet ÜNVER

Tahin üretiminde uygulanan proses aşamalarının ürünün mineral madde ve fenolik bileşen içeriği ile radikal tutucu etkisinde meydana getirdiği değişimler

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç.Dr. Ahmet ÜNVER

Buğday, yulaf, pirinç, mısır kepekleri ve susam kabuklarının ham fenolik ekstraktlarının ayçiçek yağında antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması

NEÜ BAP

Tamamlandı

Doç.Dr. Ahmet ÜNVER

Piyasada satışa sunulan Ayçiçek yağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri açısından değerlendirilmesi

NEÜ BAP

Tamamlandı

Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT Ultrasonik Pastörizasyon Uygulanmış Keçi Sütü Kremasından Üretilen Tereyağlarının Oksidasyon Stabilitesinin ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi NEÜ BAP Devam ediyor
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT

Ekşi hamurdan izole edilen laktik asit bakterilerinin mikroenkapsülasyonu

NEÜ BAP Devam ediyor
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT

Ekşi Hamurlardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Türünün Dondurularak Kurutulmasında Farklı Sütçülük Yan Ürünlerinin Kriyoprotektif Rollerinin Belirlenmesi

NEÜ BAP Devam ediyor
Dr. Öğr. Üyesi Durmuş SERT Yağların oksidatif  stabilitesini belirleyen ransimat cihazı üzerine altyapı projesi     NEÜ BAP Devam ediyor
Dr. Öğr. Üyesi İsmail TONTUL 

Tahıl ve meyve barı üretiminde pekmez kullanımının ürün özellikleri üzerine etkisi   

NEÜ BAP Devam ediyor
Dr. Öğr. Üyesi İsmail TONTUL  Ruşeym Yağı İçeren Yumuşak Jel Kapsüllerin Stabilitesi Üzerine Jel Formülasyonunun Etkisinin Belirlenmesi NEÜ BAP Devam ediyor
Öğr. Gör. Dr. Didem ŞANVER AKBAŞ 

Yenilebilir Malzemelerle Pickering Emülsiyon Formülasyonu            

NEÜ BAP Devam ediyor