Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Hakkımızda

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılmıştır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini bilen, ekip çalışmasına yatkın, gelişen teknolojiye kolaylıkla uyum sağlayabilen,  yaratıcı ve özgün düşünce yapısı ve mesleki yetkinlikleri ile mesleğini daha ileriye taşıyabilecek, yiyecek ve içecek hazırlama konusunda edindiği becerilerini kültür ve sanat bilgisi ile birleştirerek uygulayabilen, sektör ile işbirliğini daha da güçlendirerek ihtiyaç duyulan nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı; öğrenciye, gıda ve / veya mutfak sektöründe bir kariyer için gerekli olan bilgi, yaratıcı beceri ve teknolojik yetkinlikleri kazandırmaktır.