École de langues étrangères
19.10.2021

Hazırlık Sınıfları için Uygulanacak Sınavlara İlişkin Duyuru

Hazırlık Sınıflarında Uygulanacak Sınavlara İlişkin Esaslar için tıklayınız

1- Sınava gelirken yanınızda cep telefonu getirmeyiniz. Eğer yanınızda cep telefonu bulunuyorsa, salona girerken mutlaka salon görevlilerine kapalı olarak telefonunuzu teslim ediniz.
Sınav sırasında yanınızda kapalı bile olsa cep telefonu tespit edilirse, kopya kovuşturmasına maruz kalırsınız.
Kopya işlemi için, fiilen kopya çekilemese bile, kopya çekebilecek araç ve imkanların bulunması da yeterlidir. Bu nedenle, yanınızda cep telefonunu sınav kurallarına aykırı olarak bulundurmanız, kopya kovuşturması için yeterlidir.
 
3- Salonda tahtaya yazılarak size bildirilen sınav şifresi, yalnızca kendinizin bir kez sınava girmesi için verilmektedir. Bu şifreyi herhangi bir yolla salon dışına ulaştırırsanız, Bilişim Suçları kapsamında Adli Yargıya ve YÖK Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde Disiplin kovuşturmasına maruz kalabilirsiniz. YÖK disiplin Yönetmeliğinde "Yükseköğretim kurumunun bilişim sistemine girerek kendisine veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamak." eylemine iki yarıyıl uzaklaştırma cezası belirlenmiştir.
 
4- Sınavlarda karşınıza çıkan sorular telif hakları ile korunmaktadır. Sorular ve geribildirimlerden yalnızca internet üzerinden ve kendi bilgisayarınızdan yararlanma hakkına sahipsiniz. Bu sorular ve geribildirimlerden başkalarını yararlandırmanız ve müsaade edilen ortam dışında birilerine vermeniz durumunda, yasal takibe maruz kalabilir ve yapılan mali külfeti karşılamayı kabul etmiş sayılırsınız.