OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
26.07.2022

Türkiye'de İlk ve Tek Olan CNC Programlama ve Operatörlüğü Bölümümüz Öğrenci Kabulü Yapacak


OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açılan CNC Programlama ve Operatörlüğü Bölümü, Türkiye'de ilk kez ön lisans düzeyinde öğrenci kabulü yapacak.

Yüksekokulumuz ilk kez TYT puanı ile CNC Programlama ve Operatörlüğü bölümü açarak bu yıl 20 öğrenci kabul edecek.

İmalat sanayisindeki en önemli takım tezgahı grubu olan CNC takım tezgahları, özellikle karmaşık geometrili parçaların üretiminin yanı sıra seri üretimin de önemli olduğu imalat işlemlerinin olmazsa olmazı olarak öne çıkıyor. Program ile endüstri 4.0 ile birlikte bilgisayar kontrollü bu tezgahları programlayacak ve opere edecek yetkin operatörlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bölümde, bilgisayar destekli tasarım ve üretim yazılımlarının yanı sıra operatörlük eğitimi de verilecek. Bu bölümü tercih eden öğrenciler teorik eğitimleri meslek yüksekokulu bünyesinde alarak uygulamalı eğitimlerini dönem içinde haftanın belli günlerinde doğrudan imalatın içinde, sanayide imalat yapan firmalarda, organize sanayi bölgesinde alarak daha mezun olmadan yeterli tecrübe kazanacak.

Bölümü tercih eden ve mezun teknikerler, organize sanayi bölgelerinde CAD-CAM sorumlusu, proses planlama-CNC programlama sorumlusu ve CNC operatörü olarak ara eleman statüsünde rahatlıkla iş bulabilecek.

Anadolu Ajansı'na teşekkür ederiz.