FACULTÉ DES SOINS INFIRMIERS
30.05.2023

Kariyer Günleri

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
22-25 MAYIS 2023 Kariyer Günleri PROGRAMI
Hemşirelik Fakültesi Tanıtım ve Kariyer Günleri Komisyonu tarafından 22-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen “KARİYER GÜNLERİprogramının 1. günü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Hemşirelik Fakültesi Dekanı Sayın Profesör Emel EGE’nin açılış konuşmasıyla başlamıştır. Sayın EGE, öğrencilerin kariyer yolunun devam ettiğini ve bu yolda öğrencilerimize başarılar dilediğini iletmiştir.
Sonrasında Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine GEÇKİL “Akademisyen Örneği: Nasıl akademisyen olunur?” isimli konuşmasını yapmış ve akademisyen yolunda kariyer basamaklarından bahsetmiştir. Sn. Emel EGE’ye ve Sn Emine GEÇKİL’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
KARİYER GÜNLERİ programının 2. günü, Master Kariyer Merkezinden Sayın Mehmet Ali MERÇ’in “Almanya’da Sağlık Personelinin İstihdamı ve Dil Eğitimleri” konulu sunumu ile başlamıştır. Almanya’da sağlık personelinin çalışma süreci ve dil eğitimi konusunda bilgilendirme sonrasında, Medicana ve Medova Konya Hastanelerinin tanıtımıyla program devam etmiştir. Medicana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Sayın Naciye Koç ve Medova Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Sayın Ümmühan KURT’un “Özel Hastane Örneği” isimli sunumlarında hemşirelerin özel hastanede çalışma koşulları ve iş başvurusu gibi konularda öğrencilerle bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir. Katılımlarından ve sunumlarından dolayı Sn. Mehmet Ali MERÇ’e, Sn. Naciye Koç’a ve Sn. Ümmühan KURT’a teşekkür ederiz.

“KARİYER GÜNLERİ” programının 3. Günü, NEÜ Artı Kariyer Merkezi Koordinatörü Sayın Ali BOZGEDİK’in “Kariyer Yolu” sunumuyla başlamıştır. Sayın BOZGEDİK öğrencilere kariyer başarısı, kariyer yolunda ilerleme gibi konularda bilgilendirme sunumu yapmıştır. Ardından İstanbul’dan programımıza katılan, Koç Health insan kaynakları ve Hemşirelik Hizmetleri birimlerinden katılımcıların sunumuyla “Koç Health” grubu hastanelerinin tanıtımı, çalışma koşulları ve işe alım süreçleri ile ilgili sunum gerçekleşmiştir. Programa katılımlarından ve desteklerinden dolayı Sn. Ali BOZGEDİK ve Koç Health Grubuna teşekkür ederiz.
“KARİYER GÜNLERİ” programının 4. Günü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sayın Sibel DEMİREL ve İnsan Kaynakları Uzmanı Sayın Pınar ÜSTÜN’ün “Üniversite Hastanesi Örneği: Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi” isimli konuşmalarıyla başlamıştır. Üniversite Hastanesinde hemşire olarak nasıl çalışmaya başlanır ve üniversite hastanesinde çalışma koşulları konusunda öğrencileri bilgilendirmişlerdir. Ardından program, Sağlık Bakanlığı Konya Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sayın Gülten GÜNGÖR “Sağlık Bakanlığı Hastanesi Örneği: Konya Şehir Hastanesi” isimli konuşmasıyla devam etmiştir. Sağlık Bakanlığı Hastanesi’nde hemşire olarak nasıl çalışılır, çalışma koşulları ve hemşirelerden beklentilere yönelik sunumları ve paylaşımlarıyla öğrenciler bilgilendirilmişlerdir. Katılımlarından ve güzel sunumlarından dolayı Sn. Sibel DEMİREL, Sn. Pınar ÜSTÜN ve Sn. Gülten GÜNGÖR’e teşekkür ederiz. Programın sonunda katılımcılar ve öğrencilerle birlikte toplu resim çekimi ardından, programımız sona ermiştir.