Yayıncılık Yaz Okulu İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

12.08.2022

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Yayıncılık Yaz Okulu”nun istişare toplantısı; Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, bakanlık yetkilileri, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Yayıncılık Yaz Okulu düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. 
 
Üniversite Yayıncılığını Farklı Bir Boyuta Taşıma Gayretindeyiz
Akademik yayıncılıkta Üniversitemizi bir dünya modeli konumuna taşımak için çaba harcadıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, ülkemizde bir ilk olan Yayıncılık Yaz Okulu’nda gençler için tasarlanan bu programın sektörde önemli bir açığı doldurarak yenilikçi uygulamalara vesile olacağını söyledi.

Türkiye’de bir ilk olan Yayıncılık Yaz Okulu ile ülkemizin farklı illerinden gelecek 24 genç Konya’da ağırlanacak. 22-28 Ağustos tarihlerinde, 7 gün sürecek yaz okulu kapsamında şu ana başlıklarda dersler verilecek: Yayıncılıkta Temel Kavramlar, Yayıncılık Sektörüne İlişkin Yasal Düzenlemeler, Uygulamalar ve Süreçler, Editörlük ve Editoryal Süreç, Dağıtım, Pazarlama ve Satış, Yurtdışı Tanıtım, Telif Ticareti, Destekler ve Teşvikler, Üniversite Yayıncılığı.
Paylaş
HABERLER