Üniversitemizde Genç Aşçılar Sektöre Kazandırılıyor

25.05.2023
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öncülüğünde, özel sektör temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin, STK temsilcilerinin ve Üniversitemiz akademisyenlerinin katıldığı ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin İşbaşı Eğitim Uygulamasının Sektöre Yansıması Çalıştayı’ düzenlendi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya turizm ve otelcilik sektöründe faaliyet gösteren oteller, yiyecek içecek işletmeleri, kamu kurum ve kuruluşları, Konya Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, Konya Aşçılar Derneği temsilcisi, Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ile Aşçılık Bölümü öğretim görevlileri katıldı.
 
Çalıştayda, 2017 yılından bu yana devam eden ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin İşbaşı Eğitim Uygulaması’nın sektördeki karşılığı ve geliştirilmesi gereken durumlar üzerine paylaşımlar yapıldı.



İşbaşı Eğitimleri Geliştirilerek Devam Edecek
Çalıştay sonucunda, işbaşı eğitimin geliştirilerek devam edilmesi, işbaşı eğitim uygulaması yapılan işletmelerin sayısının ve niteliğinin artırılması, teknolojik gelişmeler ışığında hazırlanacak farklı programlar ile işbaşı eğitimin daha işlevsel hale gelmesi konularında görüşler bildirildi ve birçok konuda mutabık kalındı.
 
Bildirilen görüşlerin tamamının rapor halinde kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, turizm ve otelcilik sektörüyle etkileşimin farklı proje ve çalıştaylarla artarak devam edeceğini dile getirdi.
 
Program, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Paylaş
HABERLER