Üniversitemiz'de Bilimsel Yayın Performansı ve Verimlilik Konuşuldu

08.05.2023
Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire B.

Üniversitemiz ve Clarivate Web of Science işbirliği ile Türkiye’de ilk kez Incites ile Bilimsel Yayın Performansı ve Verimlilik Forumu gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Clarivate Web of Science işbirliği ile Türkiye’de alanında ilk kez bir online forum gerçekleştirildi. ‘Incites ile Bilimsel Yayın Performansı ve Verimlilik: Necmettin Erbakan Üniversitesi Örneği’ başlıklı forumda, Clarivate Kıdemli Müşteri Başarısı Danışmanı Derya Soğuksu’nun moderatörlüğünde Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci konuşmacı olarak yer aldı. Çok sayıda katılımcının yer aldığı, değerlendiricilerin, yöneticilerin ve kütüphanecilerin araştırma değerlendirmesine yönelik en iyi uygulamaları paylaşmak üzere bir araya geldiği InCites Forumu’nda,  Web of Science™ tarafından sağlanan seçici, yapılandırılmış ve eksiksiz veriler üzerine inşa edilmiş ve özelleştirilmiş atıf verileri, küresel ölçümler ve çok boyutlu kurumsal profiller ile bilimsel yayın stratejisi oluşturma, performans ölçümü, kalitenin artırılması ve bilimsel yayın süreçlerinde verimliliğin artırılması konuşuldu. Bilimsel veriler ışığında Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin başarı öyküsü mercek altına alındı.