Üniversitemiz Afet Destek Koordinasyon Merkezi Yaraları Sarmak İçin Çalışıyor

08.02.2023
 

Üniversitemizde Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem sonrasında kurulan "NEÜ Afet Destek Koordinasyon Merkezi" faaliyetlerine devam ediyor.

Afet bölgesindeki öğrencilerimize ayni, nakdi ve psikolojik destek vermek amacıyla kurulan merkezde, deprem bölgesindeki öğrencilerimiz tek tek aranarak durumları hakkında bilgi alınmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin istekleri ve ihtiyaçları sahada yetkili, konunun muhatabı olan resmi mercilere iletiliyor.

Ayrıca merkezde, gönüllü olarak saha çalışmalarına katkı sağlamak isteyen öğrenci, idari ve akademik personellerimizin talepleri alınarak başvuranların uzmanlıklarına göre listeler oluşturuluyor ve bu listeler afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren resmi kurumlara aktarılıyor. 

Konya’ya gelecek depremzedelere yönelik psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri sunmak amacıyla da Üniversitemiz Psikolojik Danışma Merkezi ile Üniversitemiz Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde kurulan ekipler hizmet veriyor.

Üniversitemiz Psikolojik Danışma Merkezi ile Üniversitemiz Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde kurulan ekiplere dahil olmak isteyen Üniversitemiz Psikoloji, PDR, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Okul Öncesi bölümleri son sınıf öğrencileri ve mezunları ile Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı, Dini Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans mezunları da  kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan başvuru yapabilirler.

Paylaş
HABERLER