Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak'a, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

29.12.2022
Ereğli Eğitim Fakültesi

TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülen Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak’a ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Konsey üyeleri, üniversite rektörleri ile TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine katılımcıları selamlayarak başladı. Erdoğan, “Kendi alanında Türkiye’nin en saygın platformu olan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde bilim insanlarımızı ve siz değerli misafirlerimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. TÜBA ve TÜBİTAK’ın 2022 yılı ödüllerini takdim edeceğimiz bilim insanlarımızı çığır açıcı çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuşmalarının ardından 2022 TÜBA Ödülleri sahiplerine verildi.



Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında “2022 Yılı TÜBA GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülünü almaya hak kazanan Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 

Ödül töreninin ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Üniversitemiz kısa süre içerisinde Anadolu’nun sınırlarını aşarak küresel iddia taşıyan bir noktaya geldi. Bunda değerli bilim insanlarımızın payı çok büyük ve üniversitenin başarısına katkıda bulunan akademisyenlerimizden Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, anlamlı bir ödülün sahibi oldu. Bu önemli ödül üniversitemiz için gurur vesilesidir ve bu gururu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Paylaş
HABERLER