Öğrencilerimiz, Erasmus Kapsamında Gittikleri Merkezlerde Bilimsel Çalışmalara Katkı Sunuyor

06.01.2023
Erasmus Koordinatörlüğü
 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencisi Zehra Avan, Erasmus staj programı kapsamında gittiği İspanya’daki Madrid Özerk Üniversitesi'ne bağlı sağlık kurumu Hospital de La Princesa’da yapılan bir bilimsel çalışmaya katkıda bulundu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencisi Zehra Avan, Erasmus programı kapsamında stajını İspanya’daki Madrid Özerk Üniversitesi'ne bağlı Hospital de La Princesa’da yaptı. İspanya’da kaldığı süreçte hocalarının takdirini kazanan Avan, bilimsel çalışmalarda yer aldı.

José A. Jiménez Heffernan, Mariel Valdivia-Mazeira, Carlos Gordillo ve Lidia Castillo-Gázquez ve Zehra Avan’ın katkısıyla yapılan bilimsel çalışma, “Cytologic features of epithelioid gastrointestinal stromal tumor in a pleural effusion. A diagnostic challenge” başlığıyla yayınlandı.

Erasmus stajını tamamlayan Zehra Avan, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Avan, staj sürecinde bilimsel çalışmalara katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Erasmus programına katılmak lise hayalimdi ve bu hayalimi gerçekleştirmemde fakültedeki hocalarım çok destek oldu. İspanya’da staj için gittiğim kurumda Prof. Dr. José A. Jiménez Heffernan ve patoloji ekibi beni çok iyi ağırladı. Orada farklı kültürleri tanıdım ve çok güzel dostluklar kurup bilimsel açıdan kendimi geliştirme imkanı buldum. Desteğini hep hissettiğim Doç. Dr. Pembe Oltulu hocama ve bu imkanı sağlayan üniversiteme çok teşekkür ediyorum” dedi.



Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu ise, Avan’ın saygılı ve çalışkan bir öğrenci olduğunu söyleyerek, “Zehra ve onun gibi birçok referans mektubunu hazırladığım öğrencilerimin gittiği merkezlerden hep olumlu ve güzel dönüşler alıyorum. Öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız… Bu vesileyle, öğrencilerin projelerine destek veren ve onların önünü açan başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere tüm üniversite yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.      
Paylaş
HABERLER