KONSEM’de ‘İHA1 Ticari Pilotluk Eğitimi’ni Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

18.05.2023
Sürekli Eğitim UAM (KONSEM)

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) bünyesinde Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Birimi ve Karaman UMKE Birimi personeline yönelik düzenlenen Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen ‘İHA1 Ticari Pilotluk Eğitimi’ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dilmeç, Üniversitemiz KONSEM Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, İHA Eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Tarık Ünler, akademisyenler ve davetliler katıldı.



Eğitim hakkında bilgi veren KONSEM Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, İHA1 Ticari Pilotluk eğitiminin 40 saatlik teorik ve uygulamalı derslerden oluştuğunu kaydederek, “Eğitimin teorik kısmı merkezimiz dersliğinde, uygulama kısmı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pistinde yapılmıştır. Eğitime, Konya UMKE’den 20 personel ve Karaman UMKE’den 17 personel katılmış ve eğitimini başarıyla tamamlayan personeller sertifika almaya hak kazanmıştır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri kutluyor, sertifikalarının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.





Paylaş
HABERLER