Coordination Erasmus

Öğrenim Hareketliliği Gelen Öğrenci

Değişim Programına Başvuru

Necmettin Erbakan Üniversitesinde Erasmus+ değişim programı kapsamında eğitim alabilirsiniz. Bunun için öncelikle kendi üniversitenizden ilgili hareketliliğe başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuz kabul edildiğinde üniversitenizin Erasmus Koordinatörlüğü geleceğinizi bize bildirecektir.
Erasmus+ kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversiteler için tıklayınız.

Üniversitenizin NEÜ ile anlaşmasının olmaması, NEÜ’de Erasmus+ yapamayacağınız anlamına gelmez. Bağlı olduğunuz üniversitenizin Erasmus Ofisiyle ve bizimle [email protected] adresinden iletişime geçerek kurumlar arası bir anlaşma yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, kurumlar arasında bir değişim anlaşması bulunmuyorsa, üniversitemizde dönem ücreti ödeyerek misafir öğrenci statüsüyle eğitim görebilirsiniz.

Değişim Programına Hak Kazandıktan Sonra

 
Öncelikle kendi üniversitenizle iletişim halinde olmalısınız. Gerekli tüm belgeleri kendi üniversiteniz size bildirecektir. Üniversitemizde Erasmus+ kapsamında eğitime katılmak için nominasyon tarihleri aşağıda verilmiştir.

Başvuru Tarihleri

Güz dönemi için son nominasyon tarihi: 20 Temmuz
Bahar dönemi için son nominasyon tarihi: 10 Aralık
 
Akademik Takvim

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademik Takvim için lütfen tıklayınız.

Hareketlilik Öncesi

Başvuru

Hareketlilik öncesinde başvuru için gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde doldurup tarafımıza iletmelisiniz. Belgeler tamamlandığında, üniversitemiz size bir kabul mektubu gönderilecektir.
 
Başvuru için gerekli belgeler:
  • Başvuru Formu
  • Öğrenim Anlaşması
  • Passport ID sayfanızın kopyası (T.C. Vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin, pasaportun yanında kimlik fotokopisi göndermeleri rica olunur.)
  • Vesikalık fotoğraf 
  • Sağlık Sigortası
  • Öğrenci Belgesi
Ders Havuzu:
Üniversitemizin fakültelerinin dili İngilizce olan derslerine buradan ulaşabilirsiniz.

Vize:

Avrupa Birliği vatandaşları herhangi bir vizeye ihtiyaç duymamaktadır. Ancak Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne kayıt olduktan sonra göç idaresinden oturum izni alma mecburiyetleri vardır. Detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.



Hareketlilik Esnasında

Konaklama
Üniversitemizin etrafında birçok özel yurt ve kalacak yer imkanı bulunmaktadır. Kalacak yer konusunda Erasmus Öğrenci Topluluğu’yla iletişime geçmeniz halinde size yardımcı olacaklardır.

Oturum İzni
Üniversitemize kayıt olduktan sonra oturma izni için başvuruda bulunmanız gerekir. Başvurular internet üzerinden alınmaktadır:  https://e-ikamet.goc.gov.tr/
 
Başvuru esnasında gerekli belgeler için tıklayınız.
 
Oturma izni başvurusu yapıldıktan sonra, öğrencilere oturma izni kartını almak üzere başvuru sahibinin Göç İdairesine ne zaman gelmesi gerektiğini belirten bir belge verilir.
 
Önemli: Başvuru, öğrencinin Türkiye'ye gelişinden sonraki 30 gün içinde yapılmalıdır. Aksi takdirde, başvuru sahibinin öğrenci vizesi geçersiz sayılacaktır. Erasmus Ofisine başvurduğunuz takdirde bütün işlemlerinizde size destek verilecektir. 
  
Lütfen Dikkat: İkamet izin belgesine zamanında başvurmazsanız, öğrenci vizesinin süresi dolduğunda, ülkenize geri dönmeniz ve yeni bir vize için başvurmanız gerekecektir.
 
Sağlık Sigortası
2014-2015 eğitim ve öğretim yılı itibariyle Erasmus+ kapsamında gelen misafir öğrenciler, Türkiye’de bulundukları süre zarfında zorunlu olarak sigortalı olmalıdırlar. Mevcut sigortanızın Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletebilir veya Türkiye’de bulunan ortakları ile anlaşmaları varsa bunları kullanabilirsiniz. Eğer uluslararası anlaşması olan bir sigortanız yoksa veya sigortanız Türkiye ortakları tarafından onaylanmamışsa, Türkiye’de üniversiteye kayıt olduktan sonra 3 ay içerisinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) yaptırmanız gerekir. Bunun için SGK’ya başvurmanız gerekecektir. Erasmus ofisimiz ilgili desteği sağlayacaktır. 

Hareketlilik Sonrası


NEÜ’de eğitim dönemini bitirdiğinizde, Erasmus Ofisine uğrayarak ilişik kesmeniz gerekmektedir.
Gelen öğrencinin ilişiğinin kesilmesi için Learning Agreement (son hali), öğrenci kimliği ve Üniversitemiz kütüphanelerinin herhangi birinden onaylanmış İlişik Kesme Belgesini getirmesi gerekmektedir.
Bu belgelerin teslimi sonrasında gelen öğrenciye üniversitemiz tarafından Katılım Sertifikası ve Transkript verilecektir.

Not Dönüşüm Tablosu
Necmettin Erbakan Üniversitesi not sistemi ve AKTS karşılıklarını öğrenmek için tıklayınız.

Bize Ulaşın

Tüm soru, bilgi ve destek ihtiyacınız için buradayız.
[email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.