Coordination Erasmus

Eurodesk

Eurodesk, gençler için Avrupa fırsatlarını ulaşılabilir hale getirmeyi ve gençlerin Avrupa’da yapılacak olan eğitim ve gençlik alanlarındaki faaliyetlere katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır.

Tüm AB üyesi ve aday ülkelerde kurulmuş olan Eurodesk, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde bulunan, 2008 yılından bu yana Türkiye'nin hemen hemen her şehrinde faaliyet gösteren bir network ağıdır.

Eurodesk genel anlamı ile, Avrupa Birliği’nin gençler için sunduğu fırsatları yine gençler için en güncel ve en hızlı şekilde ulaşılabilir hale getiren bir gençlik bilgi aktarım ağıdır.

Eurodesk, gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme araçlarını kullanarak anlık, güncel, net ve ücretsiz cevap verme, yüzlerce bilgilendirme toplantısı, seminer, konferans, stand çalışması ve okul ziyaretleri gibi birçok fırsatı gençler için ulaşılabilir kılmakta, bir nevi gençlik bilgilendirmesi yapmaktadır.

Gençlik bilgilendirmesi gençlerin akademik çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri fırsatlardan haberdar edilmeleri için yapılmaktadır.

Eurodesk Üniversitemizde Gençlik Bilgilendirmesi için bir model niteliği teşkil etmekte olup, öğrencilerimize sistematik bilgi aktarımı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin uluslararası proje ve çalışmalara erişimine katkı sağlayan ve hibe destekleri, öğrenim fırsatları, burslar, yurtdışı staj imkânları ve Avrupa gönüllü hizmetlerinden haberdar olmalarını sağlamaktadır.
Necmettin Erbakan Üniversitesi 2013 Yılından bu yana TR042-KonyaErbakanUni  kodu ile bu ağda yer almakta, ve gençlere ücretsiz bilgilendirme servisi sunmaktadır.

Eurodesk Temas noktalarının düzenlediği etkinlikler tamamen ücretsiz olup, duyuruya çıkıldığı taktirde katılım sağlayabilirsiniz. Üniversitemizin Eurodesk faaliyetlerine ilişkin duyuruları sosyal medya hesabımızdan takip edebilir, soru ve görüşleriniz için bizlerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
 
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi Eurodesk İrtibat Kişisi: Furkan DÖNMEZ
  • E-mail: [email protected]
  • T: 0332 325 1425
  • Instagram: @NEURODESK
  
Faydalı linkler: