INSTITUT DES SCIENCES DE L'ÉDUCATION
21.04.2022

Üniversitemizin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İş Birliği Anlaşmaları Artarak Devam Ediyor


Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Anadolu Eğitim Sendikası ve Birleşik Kamu İş Sendikası arasında lisansüstü eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, Anadolu Eğitim Sendikası ve Birleşik Kamu İş Sendikası üyelerine, Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsündeki ücretli lisansüstü programlara kayıtta indirim uygulanacak.

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen protokol töreninde imzalar, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Aydın, Anadolu Eğitim Sendikası Konya İl Temsilcisi Kevser Özince ve Birleşik Kamu İş Konya İl Temsilcisi Özgür Ulaş Yiğit tarafından atıldı.



Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Aydın, günümüzde hayat boyu öğrenme ve hayata yayılmış öğrenme kavramlarının ön plana çıktığını ve bu noktada eğitim fakülteleri bünyesinde sunulan hazırlayıcı eğitimden sonra da öğretmenlerin, mesleklerinin gereği olarak eğitimlerine devam etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Aydın, öğretmenlerin; lisansüstü eğitimin de amacı olan bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgilere erişme, bilgiyi derleme, değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlama ile ilgili yetkinliklerini geliştirme isteklerine destek olmak için öğretmen meslek kuruluşlarıyla iş birliği protokollerini hayata geçirdiklerini belirterek protokolün tüm taraflar için hayırlı olması temennisinde bulundu.