FACULTÉ DE DENTISTERIE
08.07.2022

2022 İlmi Hüviyet Tespit Sınavı Kesin Aday Listesi

Adayların Sınava Girerken Yanında Bulundurması Gereken Belge ve Gereçler:
 
- Kimlik Belgesi/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport aslı (Nüfus cüzdanının soğuk damgalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel fotoğraflı ve T.C. Kimlik Numaralı olması zorunludur. Zorunlu şekli unsurları taşımayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.)
 
- Bir adet son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
- Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.
- Bunlara ilave olarak adayların yanlarında beyaz önlük bulundurmaları faydalı olacaktır.
- Protetik diş tedavisi, Restoratif diş tedavisi ve Endodontik diş tedavisi uygulamaları için yanlarında gerekli tüm frezleri ve fantom laboratuvarda işlem yapabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip aeratör bulundurmaları gerekmektedir.
 
Fantom Laboratuvarımıza Uygun Aeratör Özellikleri:
 
- Gövde Tipi: Çelik gövde
- Soğutma Sistemi: İçten sulu
- Bağlantı Tipi: Borden bağlantı
- Aydınlatma: Hekim hangisini tercih ederse (Aydınlatmalı aeratör kullanımı hekimin kendi tercihindedir.)
 
Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Yasak Olan Araç, Gereç ve Eşyalar
 
Sınav yapılacak merkezlere hiçbir surette araç, eşya ve gereç emanete alınmayacağından aşağıda belirtilen araç, gereç ve eşyalar sınav sırasında yanlarında bulundurulmayacaktır. -Kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, telefon, fotoğraf makinesi vb. araçlar.
-Cep bilgisayarı ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar.
-Silah ve benzeri teçhizat vb. (resmi görevli olanlar dahil)
 
Kopya eylemine karışmış olan, belgeleri eksik veya geçersiz olduğu halde salon görevlileri tarafından sehven sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, gözetmen ve sınav görevlileri tarafından tutulan sınav tutanakları incelenerek geçersiz sayılacaktır.
 
 
Sınav kapsamı tüm Diş Hekimliği Müfredatını kapsayacaktır. Sınav teorik (sözlü/yazılı) ve pratik uygulama şeklinde yapılacaktır. Sınav sonuçları sınavdan sonraki 10 iş günü içinde Diş Hekimliği Fakültemizin web sitesinde “Başarılı” ya da “Başarısız” olarak açıklanacaktır. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.