C.A.R. en médecine expérimentale (KONUDAM)
07.04.2022

Mikrocerrahi Eğitim Programını Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Törenle Aldı

 

Üniversitemiz KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinin 18’incisini düzenlediği ‘Mikrocerrahi  Eğitim Programı’nı tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Mikrocerrahi Eğitim Programına, Konya, Ankara, Kayseri, Bolu, Sivas ve Ürdün’den  1 uzman doktor ve 9 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 10 kursiyer katıldı. Kursta eğitmen olarak, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dadacı ile Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilsev İnce görev aldı.

Programı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Dadacı, KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Bilsev İnce ve Doç. Dr. Mehmet Giray Sönmez’in katıldığı törende verildi.



Törende konuşan Prof. Dr. Bilsev İnce, ‘Mikrocerrahi Eğitim Programı’nın Türkiye’de sayılı merkezlerde verildiğini belirterek, bu eğitimi üniversite olarak KONÜDAM bünyesinde vermenin mutluluk ve onurunu yaşadıklarını ve bunun kendileri için çok büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz ise, eğitimlerin kursiyerler açısından çok verimli geçtiğini, cerrahi açıdan kursiyer hekimlerin çok önemli bir eğitim aldığını ifade etti.

KONÜDAM olarak sadece kurslarla değil deneysel araştırmalar konusunda da araştırmacılara ciddi destekler sağladıklarını vurgulayarak, Türkiye’de invivo çalışmalar konusunda bilinir bir merkez olma gayreti içinde olduklarını kaydetti.