FACULTÉ D'ÉDUCATION AHMET KELESOGLU
25.03.2022

'2. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu' Üniversitemizde Başladı

 

Konya Valiliği himayelerinde, Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2022) başladı.

Üniversitemiz Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyum Türk halk müziği dinletisiyle başladı.



Sempozyumun açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, yürütülen çalışmayla bireylerin eğitim gereksinmelerinin hayat boyu öğrenim olanaklarıyla desteklenmesinin amaçlandığını söyleyerek, “Bu durum okulun yaşamla ilişkili fonksiyonlarını çok daha önemli hale getirmektedir. Okulun yaşamla ilişkili olmasının en kolay ve etkili yolu projelerdir. Projeler, hayal gücünün harekete geçmesidir. Projeler, yaşam sorunlarıyla yüzleşme ve çözüm aramadır. Projeler, geleceği tasarlama ve daha nitelikli bir yaşam kalitesi kurma çabasıdır. Uygulanan ve paylaşılan her proje üretime dönük veri bankamızda yerini alacak ve bir gün, ülke çapında ulusal ve uluslararası sonuçları olan değişim ve gelişimler başlatacaktır. Ortaya konulan iyi örnekler ile tecrübe paylaşımı ve işbirliği süreçleri aktif hale gelecek, ortak politika ve uygulamalar yolu ile bütünlüğümüze hizmet edecektir” dedi.



Sempozyumun öneminden bahseden Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, programa katkı sunan paydaşlara ve sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek, katılımcı ve öğrencilere başarılar diledi.

4 gün sürecek olan sempozyumun açılışına Konya Valisi Vahdettin Özkan ile Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu'nun yanı sıra Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.