Felsefe Bölümü
17.11.2020

Çevrimiçi Sınavlar Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Ara sınavlar 16 Kasım 2020 tarihinde başlayıp 20 Aralık 2020 tarihine kadar, 5 hafta boyunca ve dersler devam ederken, derslerin dışındaki zamanlarda yapılacaktır.

2. Çevrimiçi sınav yöntemiyle yapılacak olan ara sınavlara ilişkin sınav tarihleri, birimlerin web sayfalarından duyurulacaktır. Yoğunluk oluşmaması için sınav tarihleri UZEM tarafından kontrol edilmekte ve 5 haftalık takvime dengeli bir şekilde yayılmaktadır.

3. Sınav gün ve saatinde sınava girecek olan öğrencilerin sisteme giriş yapıp sınav uygulamasını başlatması gerekmektedir. Günü ve saati dışında hiçbir sınava giriş yapılamayacaktır. Sınav sırasında internet bağlantısının sorunsuz, sınavda kullanılacak cihazın şarjının dolu ve elektriğe bağlı olarak kesintisiz şekilde çalışabileceğinden emin olunmalıdır. Sınavlara bilgisayar dışında tablet, cep telefonu gibi araçlar üzerinden de girilebilecektir. Bağlantıda bir sorun olması durumunda herhangi bir mobil internet bağlantısının alternatif olarak hazırda bulundurulması doğabilecek sorunların önüne geçecektir.

4. Sınavlar birimin ilan ettiği tarih ve saatte, öğretim elemanının belirlediği süre içerisinde yapılacaktır.

5. Sınavlarda sorular ve şıklar, her öğrenciye karışık olarak gelecektir. Sınav esnasında süre sayacı geriye doğru sayacak ve cevaplanan ya da geçilen sorulara geri dönülemeyecektir.

6. Çözüm, çizim vb. gerektiren özel tipte sorular, yazılı soru formunda öğretim elemanı tarafından sınava resimli ya da resimsiz olarak eklenebilecek ve öğrenciler belirlenen süre içerisinde kâğıt vb. yüzey üzerine yaptıkları çözüm ya da çizimleri fotoğraf olarak çekip cevap olarak yükleyebileceklerdir.

7. Sınavlar esnasında sınava giren cihaz üzerindeki tüm dijital hareketlilik kayıt altına alınmakta ve sınav sorumluları tarafından takip edilmekte olup kopya şüphesi durumunda disiplin işlemleri yürütülebilecektir.

8. Sınavlarda bağlantı sorunu yaşayan ve sınavı tamamlayamayan öğrencilerin, sınav gün ve saati görüntünün içinde yer alacak şekilde, yaşanan sorunu kanıtlayan bir video çekmeleri ve [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.