Elektronik ve Otomasyon Bölümü

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu 1987-1988 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu adı altında eğitim vermeye başlamıştır. Mezunlar Ön-lisans Diploması ile Elektronik Haberleşme Teknisyeni ünvanı alırlar.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ilgili mevzuat doğrultusunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenir.

Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Endüstri, Enerji Sistemleri, Kontrol ve Otomasyon, Meteoroloji, Uzay Mühendisliği Programları ve Fiziği, Uçak Elektrik-Uzay Bilimi alanlarında çalışma imkanına sahiptirler.

Öğrenciler, 4 yarıyılda toplam 120 AKTS kredisi elde etmiş ve derslerin tamamını 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması ile başarıyla tamamlamış ve 25 iş günlük stajlarını başarıyla tamamlamışsa mezuniyette diploma almaya hak kazanacaktır.