Ereğli Eğitim Fakültesi

Prof. Dr. Cem ZORLU (Dekan Vekili)

9 Temmuz 1963'te Konya Ereğli'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Sebla'dır.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Selçuk Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. İslam Tarihi dalında doçent, 2007 yılında da profesör oldu. Almanya, Mısır, Ürdün, Azerbaycan'da eğitim öğretim faaliyetlerinde bulundu. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bir yıl süreyle Dekan olarak görev yaptı. Yayınlanmış 6 kitabı bulunmaktadır.

2011 yılında 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili olarak seçilen Cem Zorlu, bu dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Üyeliği yaptı. Milletvekilliğinin ardından 2016 yılında Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, 2018 yılında da Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Çok iyi düzeyde Arapça, iyi düzeyde Almanca ve İngilizce ile az düzeyde Farsça bilen Zorlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.