Ereğli Eğitim Fakültesi
03.12.2019

Üniversitemiz Ereğli’de Anaokulu ve Kreş Açıyor

Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi, Oğuz Ata Tesislerinde anaokulu ve kreş açıyor.

Ereğli Belediyesi geçen yıllarda üniversitemize, Oğuz Ata Tesislerinden 2 bina tahsis etmiş ve Ereğli Eğitim Fakültesinin kullanımına vermişti. Üniversitemiz, tahsis edilen binaları Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek bir anaokulu ve kreş olarak değerlendirme kararı aldı. Fakülte bünyesinde açılacak olan anaokulu ve kreş için masrafları ise, Ereğlili hayırsever, aynı zamanda Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’nun da halası ve eniştesi olan Emine-Rasim Çalışkan üstlendi.

Yapılacak olan anaokulu ve kreş için Ereğli Eğitim Fakültesinde düzenlenen protokol törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu’nun önceki dönem görevinde üniversitemiz ve fakültemize, Oğuz Ata Tesislerinden tahsis ettiği iki tane binamız vardı. Bu binaları, üniversite yönetimi olarak, fakülteye bağlı bir anaokulu ve kreş açarak değerlendirmeye karar verdik. Yapılacak olan okul, Ereğli’de bilimsel ve akademik eğitimin yapılacağı bir anaokulu olacak” dedi.

Ereğli’ye eğitim alanında daha başka müjdelerle geleceklerini de belirten Zorlu, “Ereğli Eğitim Fakültemizde bölüm ve öğrenci sayımızın artırılması ile ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Bölüm sayımızın artırıldığı haberleri ile de Ereğli’ye gelecek olmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise, protokolün Ereğli’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Ereğli, hayırseverlerimizin Ereğli’ye yaptıkları çalışmalarla ayakta kalmaya devam ediyor. Hayırsever hemşerimiz Rasim ve eşi Emine Çalışkan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ereğli Eğitim Fakültemizde bölüm sayısının artırılmasına yönelik, Rektörümüz Cem Zorlu’nun çaba ve gayretlerini de biliyoruz ve inşallah en kısa zamanda Ereğli için bu müjdeli haberleri de alacağımızdan eminiz” ifadelerini kullandı.

Ereğli’de daha bilimsel ve akademik temelli bir eğitim yuvasının açılmasının sevindirici olduğunu belirten Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, “Eğitim alanındaki yatırımların devam edeceğini düşünüyor ve bu eğitim kurumunun Ereğliye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.