Ereğli Eğitim Fakültesi
07.10.2020

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Eğitim Bursları

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, maddi desteğe ihtiyacı olan, başarılı e ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim (Yüksek Öğretim) Bursu vermektedir.

Burs kontenjanı ayrılan üniversite-fakülte-yüksekokullar başvuru formunda aktif durumdadır.

BAŞVURU
  • 2020 yılı için burs başvuru tarihleri 21 Eylül – 18 Ekim arasındadır.
  • Başvuru şartlarına ve forma http://burs.tev.org.tr/ adresinden erişilmekte olup kontenjan ayrılan öğretim kurumları başvuru formunda yer almaktadır.

BAŞVURU KOŞULLARI
  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kurumdan (kamu veya özel) burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan geri ödemeli öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Ara sınıflar için: Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
  • Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

ADAY OLAMAYACAKLAR
  • Vakıf (özel) üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim/uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programlarında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan kişiler başvuru yapamaz.