Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

Vizyon/Misyon

Amaç:

Bilişim sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için özel planlamalar yapılmaktadır.

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü; Farklı platformlar için yazılım geliştirme, donanım ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili alanlarda öğretim programı uygulamaktadır. Bilgisayar teknikeri olarak mezun olan öğrenciler gerek teorik ve gerekse uygulama açısından uzmanlaşmak üzere öğrenim görürler.

Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulan Ana Dersler:

Bu programda, programlama temelleri, bilgisasyar grafikleri, bilgisayar donanımı, ofis yazılımları, görsel programlama, veri tabanı, internet programcılığı, nesne tabanlı programlama, ağ temelleri, mobil programlama, sunucu işletim sistemleri, sizstem analizi ve tasarımı dersleri mesleki yeterlilik için ana dersler kapsamındadır.

Bölüm Öğretim Elemanları:

Oğuzer SİNAN (Bölüm Başkanı) [email protected]

Alper TORUN atorun@erbakan.edu.tr

Menderes GÜLER mguler@erbakan.edu.tr

Mezunların Kazandığı Nitelikler ve Çalışma Alanları:

Mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; bilişim sektöründe, istihdam edilirler. Program mezunları kendi girişimlerini yapabilecekleri gibi; kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem, yazılım, donanım, iletişim ağları ya da bakım onarım servislerinde ihtiyaç duyulan bilişim personeli açığını doldurabileceklerdir.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Başvurulacak Bölümler:

İki yıl süreli bu programı bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı sonunda bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, bilgi teknolojisi, fizik, istatistik, enformasyon teknolojileri, uzay mühendisliği bölümlerine devam edebilirler. Ayrıca tüm mezunların Açık Öğretim Fakültesi iktisat veya işletme bölümlerine üçüncü sınıftan itibaren devam etme ve lisans tamamlama imkânları bulunmaktadır.