Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu
16.06.2022

Yaz Okulu Ders Alma

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizde yaz öğretimi açılmamasına ve Üniversitemiz öğrencilerinin aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde yaz öğretiminde ders almaları halinde alınan bu derslerin kabulüne karar verilmiştir.

1- Üniversitemizde devam şartını sağlayarak başarısız olunan derslerin alınabileceğine,
2- Yaz öğretiminde alınan derslerin içerik, dil ve AKTS bakımından müfredat programı ile eşdeğer olması gerektiğine,
3- Yaz Öğretiminde, en fazla 2 (iki) ders alabilmelerine,
4- Yaz Öğretimi sonucunda tek derse kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmesine.
5- 1. ve 3. maddelerdeki hükümler bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında azami süresi dolacak olan öğrencileri kapsamamaktadır.

Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerinin Yaz Öğretiminde Ders Alınması Uygun Görülen Üniversiteler
Ereğli Adalet Meslek Yüksekokulu Öğrenim gördüğü programın ilgili yılındaki taban puanından daha yüksek bir programın verildiği yükseköğretim kurumundan yaz öğretiminde ders alınması uygun görülmüştür.

Not: Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin yaz okulunda ders almak istemeleri halinde, yukarıda belirtilen kriterler çerçevesinde öğrenim gördüğü programın ilgili yılındaki taban puanından daha yüksek bir programın verildiği yükseköğretim kurumundan yaz öğretiminde ders alınması  önem arz etmektedir.