Erasmus Koordinatörlüğü
28.07.2021

ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ HAKKINDA

Sevgili Öğrencilerimiz,

28 Haziran 2021 tarihinde yapılan Erasmus Dil Sınavının ardından tarafımıza ulaşan eposta ve telefonların yoğunluğu nedeniyle bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Yapılan dil sınavına katılan öğrencilerimizin Erasmus Hareketlilik Başvurularının başlamasını beklemesi gerekmektedir. Yapılan Dil Sınavı, öğrencilerimize Erasmus Hareketlilik Başvurusu esnasında kullanacağı bir dil puanı sağlamıştır. Dil sınavın sonucu hareketliliğe hak kazanıp kazanmamayla ilgili değildir. Hareketlilik için başvurular alınıp bittikten sonra tüm adaylar arasından asil ve yedek listesi puan sıralamasına göre belirlenip duyurulacaktır.

Erasmus Hareketlilik Başvuruları genelde her yıl bahar dönemi içinde yapılırken bu yıl elimizde olmayan nedenlerden dolayı ertelenmiştir. Türkiye Ulusal Ajansından tarafımıza ulaşan bilgiye göre "
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır." Bu bilgiye istinaden Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizi mağdur etmemek adına hareketlilik başvurularını belirsiz bir süreyle erteleme kararı almıştır. Buna göre, güz döneminde öğrenim hareketliliği olmayacak olup, staj hareketliliğinin durumu belirsizdir.

Erasmus Hareketlilik Başvurularıyla ilgili vaktinde haberdar olmak için internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.