Erasmus Koordinatörlüğü
05.05.2020

CORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE ERASMUS HAREKETLİLİKLERİNE İLİŞKİN DUYURU!

Değerli Erasmus Katılımcılarımız,

 

Bildiğiniz üzere son yaşanan olaylar, Erasmus hareketliliğini de etkilemiş ve bu yılın ilk yarısında yapılacak faaliyetlerde değişikliğe gidilmiştir. Mart ayı başında yabancı dil sınavı yapılmış, sonuçları duyurulmuş ancak hemen ardından yaşanan Covid-19 uygulamaları nedeniyle Erasmus hareketlilik başvuruları açılmamıştır. Bu bağlamda 2019 ve 2020 dönemi Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri çerçevesinde 6.03.2020 tarihinde yapılan yabancı dil sınavının Erasmus hareketliliğine başvuru yapmak için bir ön aşama olduğunu ve söz konusu sınav sonuçlarının hareketliliğe hak kazanma anlamına gelmediğini hatırlatmak isteriz.

Bu süreçte bize yöneltilen sorulardan birisi, Erasmus hareketliliğinin ne zaman başlayacağı ile ilgilidir. Ancak Ulusal Ajans’ın güncel bilgilendirmesi; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx

duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu, bundan dolayı da öğrenci/personel seçilse dahi hareketliliklere katılamayacakları için yeni ilana çıkılmaması, çıkılan ilanların sonuçlarının ilan edilmemesi gerekmektedir. Sonuçlar ilan edilmişse ek bir duyuruyla tüm hareketliliklerin durdurulduğu (yukarıdaki linkte yer alan 4.maddeye istinaden) ilan edilmelidir” şeklindedir. Dolayısıyla, Erasmus hareketliliği şu anki koşullarda yapılmamaktadır ve başvuruların ne zaman başlatılacağı henüz netlik kazanmamıştır.

Süreç ile ilgili güncellemeler sizlerle web sitemiz aracılığı ile paylaşılacaktır.

 

Erasmus Koordinatörlüğü