Faculty of Tourism
24.04.2017

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Ödül Almaya Devam Ediyor

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen çeşitli yemek yarışmalarına katılarak ödül kazandılar.

25 Ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı aşçının 70 kategoride yarıştığı 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Ustalar Balık kategorisinde Nurcan Uslu, mercan paradise isimli orijinal balık tabağı ile gümüş madalya aldı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde; Burcu Yıldırım, Tamer Bağır, Emre Çelebi, Haticetül Kübra Erçetin; Güveçte pişirilmiş pirzola, pastırmaya sarılmış peynir dolgulu hurma ve baklava yufkasında revani yemekleriyle bronz madalya, Cihan Kılıçaslan tranç ızgara ile Üniversiteli Gençlerarası tatlı kategorisinde ise İpek Kılıç cennet-cehennem isimli tatlı ile merit ödülü kazandı.

7. Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması Üniversite Modern Türk Mutfağı Ekip kategorisinde Ayşe Kayabaşı, Yücel Ayaz, Safa Kaya, Şevval Gemici 1. olarak altın madalya kazandı.

Ayrıca İstanbul Culinary Cup 2017 Uluslararası Yemek Yarışması Star Chef’s kategorisinde yarışan öğrenciler de Ayşe Kayabaşı, Yücel Ayaz, Safa Kaya, Şevval Gemici ve Tolga Toprak gümüş madalya kazandılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü ziyaret eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya ödül alan öğrencileri tek tek tebrik ederek başarıları artarak devam eden öğrencilere ve bölüm hocalarına teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.