Faculty of Social Sciences and Humanities
08.10.2020

Prof. Dr. Salim Koca’nın Kitapları Üniversitemiz Kütüphanesine Bağışlandı


Türk kültür tarihi ve Selçuklu tarihi ve medeniyeti alanlarında önemli eserler veren Prof. Dr. Salim Koca’nın kitapları ailesi tarafından Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kütüphanesine bağışlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı şunları söyledi: “Salim Koca bey ömrünü ilme, bu vatanın irfanına vakfetmiş bir ilim gazisi idi. İlim yolunda bu vatana hizmeti büyük bir cihat olarak gören bahtiyar bir insandı. Araştırma yaparken çalışırken mesai sınırı bilmezdi. Binlerce eser yazdı. İnsan unsurumuzu iyi yetiştirmek için, bu vatan için çalıştı. Onun vefatı hepimizi üzdü ancak eşi ve kıymetli çocukları onun kitaplarını Fakültemiz kütüphanesine hediye ederek, hocanın hayırlarının vefatından sonra da devam ettirdiler. Bu bağış, Salim Bey’in sadakayı cariyesi hükmünde onun hayrını yaşatmaya devam edecektir.”

Hediye edilen kitaplar Prof. Dr. Salim Koca’nın ailesi tarafından Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kütüphanesine teslim edildi.