Faculty of Political Science
01.11.2018

Fakültemizde Yerli ve Milli Üretim Konferansı Gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Genç Ufuklar Topluluğu tarafından Yerli ve Milli Üretim konulu konferans düzenlendi.

Konferansa moderaatör olarak NEÜ AKEF Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin, Ak Parti Konya Millletvekili Gülay Samancı, ATİKER Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü katılım gösterdiler.

Açılış Konuşmaları moderatör İbrahşm Çetin ve NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu tarafından gerçekleştirildi.Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin açılış konuşmasında, bir şeyleri değiştirebilme gayretiyle yola çıkılırsa çok şeyin değişebileceğini söyledi. Çağa ayak uydurma konusuna da vurgu yapan Çetin, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Önder Kutlu da önemli isimleri NEÜ’de ağırlamaktan memnun olduklarını kaydederek programın verimli geçmesini temenni etti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, hükümetin yerli üretim politikaları ile ilgili gençleri bilgilendirdi. Samancı, yerli kaynak kullanmanın önemine dikkat çekerek, “Suriye’de; obüslerle, İHA’larla teröristlere karşı verdiğimiz mücadeleleri biliyorsunuz. Türkiye oldukça önemli bir stratejik noktada. Bu da bize ayakta ve güçlü durmak zorunda olduğumuzu yeniden hatırlatıyor” dedi.

Konya sanayisinde yapılan çalışmalara da değinen Kütükcü, “Konya sanayisi artık uluslararası şirketlerin üretim merkezi olarak yer almak istedikleri bir yer haline geldi. Dolayısıyla kısa süre içerisinde ASELSAN’la birlikte Konyalı girişimcilerimizin yaptıkları yatırımlarla birlikte Konya, Savunma Sanayi alanında da bir ana sanayi firmasıyla ülke savunmasına inşallah yeni bir boyut kazandırmış olacak” şeklinde konuştu.

Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ise, gençlere tavsiyelerde bulunarak, en az iki yabancı dil bilmek gerektiğini söyledi. Atiker, “Masa başı iş istemeyin. Sahaya inmeyi bilin. Türkiye’de bu kadar üniversite mezunu var. Hepsi devlet dairesinde çalışamaz. Sanayiye yönelik işlerle uğraşmak size yeni ufuklar da kazandırır. Elbette üniversite mezunu olmak esas ancak bunun üzerine koymanız, kendinizi geliştirmeniz gerek, aranan eleman olmak zorundasınız” dedi.
Verimsiz çalışma ile bir yere gelinemeyeceğini hatırlatan Atiker, gerçek Müslüman olup o doğrultuda çalışmak gerektiğini de sözlerine ekledi.