Seydisehir Faculty of Health Sciences
09.12.2022

Pandemi Döneminde Hemşire Olmak

COVID-19 pandemi sürecinde bazen ölümcül olabilen risklere karşın hemşireler, her zamankinden daha yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederek başarıları ile toplumun ilgi ve dikkatini çekmiştir.
Hemşirelerin pandemi sürecinde sergilediği mesleki performans kimi zaman kahramanlık olarak nitelendirilse de mesleğimizin doğası bunu gerektiriyor. Hasta savunuculuğu ve üst düzey bakımı en zor zamanlarda bile devam ettiriyoruz.
Bizler, Fakültemizin 4 akademisyeni olarak kolları sıvayıp, COVID-19 pandemi sürecinde meslektaşlarımızın süreç ile ilgili deneyimlerini onların fotoğraflı anlatıları ile sunmak istedik.
Fotoğraflı anlatılar Türkiye’nin dört bir yanında, hastanelerde çalışan meslektaşlarımızdan geldi. Onlar, bu zorlu mücadelede farklı ve önemli bir fedakârlık sergilediler. Sonsuz teşekkürlerimizle…
Dr. Öğretim Üyesi İbrahim ÇETİN, Dr. Öğretim Üyesi Rukiye BURUCU, Dr. Öğretim Üyesi Hilal TÜRKBEN POLAT ve Dr. Öğretim Üyesi Işın CANTEKİN
 

Nöbete giderken çocuklarıma “yarın pozitif hasta olursa eve gelemeyebilirim, telaşlanmayın” diyerek, vedalaşarak ayrılıyordum. Onlarda ağlayarak beni nöbete yolluyorlardı…
 

Kimi zaman çaresizlik hissediyorduk. Nasıl ve ne yapacağımızı bilmeden sürekli çabalıyorduk. Saatler önemini yitirmişti. Kimse saati sormuyordu.
 

Hastalarımızın durumu iyiye gitmediğinde ve müdahalelerimiz yetersiz kaldığında pişmanlık ve çaresizlik içinde çöküyordum.
 

Hayaller
Oturulan yer: evimizdeki yatağımız, Giyilen kıyafetler: gece giysilerimiz, Bulunulan ortam: kendi odamız. Ve   aslında olan …
 

Kim derdi ki...
Kim derdi hayata maskelerin ardından bakacağımızı
Kim derdi gülümsemelerin saklı kalacağını
Kim derdi hayatin, parmaklıkların diğer tarafında kaldığını
Bekle hayat biz savaştık ve kazanacağız...,
 

Covid özgürlüğümüzü kısıtladı, yalnız kaldık… Öte yandan birlikte olma, birlikte hareket etme açısından ekibimizi harekete geçirdi.