Health, Culture and Sport Department
03.10.2017

Fakültemizde İlk Ders Dekanımız Tarafından Verildi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet DİKEN, “Üniversite Hayatına Giriş” dersinde öğrencilerimizle buluştu.

Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için, üniversite hayatını tanıma, şehir, üniversite mevzuatı gibi konularda bilgilendirme yapılan “Üniversite Hayatına Giriş” dersinin ilkinde 1. sınıf öğrencilerimizle buluşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan v.  Prof. Dr. Ahmet DİKEN, “Geleceğe Güvenle Bakan” bir üniversiteye geldikleri için öğrencileri tebrik etti. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu medeniyeti başkenti olmuş önemli bir şehir olan Konya’yı değişik özellikleriyle tanıtan Prof. Dr. Ahmet DİKEN “Geldiğiniz, okuyacağınız şehir, Hz Mevlana’ya,Konevi’ye,Şems-i Tebriz’e ev sahipliği yapan kadim medeniyetimizin kilometretaşlarından biridir..Üniversiteyi kültür ve medeniyet şehrinde okumanın tadını çıkarın.” dedi.

Kısa süre içerisinde hızlı büyüyen, Konya’ya artı değer katan bir marka üniversite olan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalıklı olduğunu bildiren Prof. Dr. Ahmet DİKEN sözlerini şöyle sürdürdü:”Yenilikçi projeler üreterek üniversiteye katkı veren bir Fakülteyiz. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne bu yıl öğrenci aldık.2013 yılında Yüksekokulumuz kuruldu.Yüksekokul’danFakülte’ye dönüşüm yeni gerçekleşti. Kaliteli akademik kadro ile sizleri en iyi, doğru bilgilerle donatmak istiyoruz. Fakültemizin 1200 öğrencisi var. Hepiniz bizim için bir değersiniz. Önemlisiniz. Çok çalışmalısınız. Hayat üniversitesine hazır halde buradan ayrılmalısınız.”

Öğrencilerin ideolojik faaliyetler ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini de ifade eden Dekanımız, öğrencilerimizin dışsal olumsuz faktörlerden ve uyuşturucu bağımlılığı oluşturan maddelerden uzak durmalarını, yıkıcı bölücü unsurlara karşı olmalarını, öğrenci sorumluluk bilinci içerisinde üniversite hayatını devam ettirmelerini isteyerek “Fakültemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarına üye olunuz, topluluk kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerine katılınız. Dersler ve bu faaliyetleri dengeli götürürseniz başarılı olursunuz. Konya’ya ve Üniversitemize, Fakültemize tekrar hoşgeldiniz. Başarı dolu bir akademik yıl diliyorum” dedi.