Health Vocational School

Prof. Dr. Zekeriya Mızırak

1969 yılında Konya’da doğan Zekeriya Mızırak ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. 

1990 yılında mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Yüksek Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Doktora derecesi aldı.

2005 yılında Yardımcı Doçent, 2012’de Doçent ve 2018 yılında Profesörlük kadrosuna atandı.  Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde öğretim üyeliğine devam eden Mızırak, 2019 yılında Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. 

Akademik süre içinde hem kamu sektöründe yöneticilik (Başbakanlık Kanunlar Kararnameler Genel Müdürlüğü Ekonomik ve Mali Birim Uzmanlığı, TSE Genel Sekreterliği, Selçuk Üniversitesi S.K.S. Daire Başkanlığı ve Konya Üniversitesi Genel Sekreterliği) hem de bazı kamu kurum ve kuruluşlarda (Konya Sanayi Odası, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde) danışmanlıklarda bulundu. ABD’de 2009 yılında Ball State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok projede görev aldı. Değişik sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliğinde ve gönüllü faaliyetlerde bulunan Mızırak’ın basılmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.