A.R.C. of Autism Studies
03.01.2020

SOBE Otizm Gönüllülerine Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

 


Üniversitemiz Otizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) işbirliğiyle düzenlenen SOBE Otizm Gönüllüsü Belge Töreni SOBE Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Otizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yahya Çıkılı, Otizm Eylem Planı çerçevesinde otizmli çocukların eğitimi için merkezde yürütülen faaliyetlere destek vermek amacıyla, Üniversitemizin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Yaz döneminde uygulamaya konularak gönüllü öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler veren Çıkılı uzak illerden katılım sağlandığını ve dönütlerin çok olumlu olması sebebiyle projenin devam ettirileceğini ifade etti.

Programda konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Zekeriya Mızırak, otizmli çocukların topluma emanet olduğunu ve otizm alanında örnek olan SOBE Vakfının kuruluşundan bugüne Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından her zaman desteklendiğini ve destekleneceğini ifade etti. Konya’da böyle bir merkezin olmasının gurur kaynağı olduğunu belirten Mızırak şöyle devam etti: “Bu çocuklarımızın hizmetinde olmak ayrı bir huzur. Karşılıksız olarak buraya geliyorsunuz. Kendinize lazım olan zamanı buraya veriyorsunuz Allah bunun karşılığını da mutlaka verecektir. Ben hem vakfımıza, hem hocalarımıza, hem gönüllülerimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Konuşmasında vakıf kültüründen gönüllü çalışmalara kadar, değerlerimiz hakkında bilgi veren Mızırak, öğrencilere maddi karşılığı olmayan işlerde bulunmayı şiar edinmeleri gerektiğini söyledi.

Sobe Vakfı Başkanı Mustafa Ak yaptığı konuşmada yapılan uygulamadan ve öğrencilerin performanslarından çok memnun olduklarını ve bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Toplumda gönüllü çalışma kültürünün geliştirilmesinin altını çizen Ak, öğrencilere görev ve sorumluluk bilinciyle, heyecan ve hassasiyetle yaptıkları gönüllü çalışmalar için teşekkür etti.

Program sonunda Otizm Gönüllülerine teşekkür belgeleri takdim edildi.