Tıp Fakültesi
04.09.2020

YENİ ÖĞRENCİLERİMİZE HOŞGELDİN MESAJI

Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencileri,

Tıp mesleğinin yeni ve parlak adayları,

Yıllarca süren bir maratonu tamamlayarak bugün Tıp Fakültesi’ne kaydınızı yaptırdınız, kendiniz için yepyeni bir rota çizip yepyeni bir maratonu başlattınız. İnsanlık tarihi ile yaşıt sayılabilecek bu mesleği seçerek attığınız heyecan verici adımınızdan dolayı fakültemiz adına hepinizi tebrik ediyor ve sizlere “Hoş geldiniz” demenin mutluluğunu yaşıyorum.

Tıp fakültesi eğitimi yani tıp mesleğine genç hekimlerin kazandırılması pek çok meslek eğitiminden önemli farklılıklar taşımaktadır. Bu farklılıklar sadece öğrencilerimize tıp mesleğinin hayati bilgi ve becerilerinin değil aynı zamanda insana en hassas ve özel konularda da hizmet verecek hekimlerin ahlaki sorumluluklarının kazandırılmasının zorluğundan kaynaklanmaktadır. Bu anlamda tıp mesleğini icra edecek hekimlerimizin bilgi ve becerilerinin yeterli olarak kazandırılması kadar meslek ahlakı ve meslek terbiyesi açısından da en mutena şekilde yetiştirilmesi fakültemizin mevcudiyetinin sebebi ve aslî görevidir. Tıp Fakültesi’nde, hekimlik kadar müstesna bir saha olan hekimlik eğitimi ve öğrenimi adına her konuda ihtiyaçlarınızı karşılayacağınızı gönül rahatlığı içinde ifade edebilirim.

Tıp Fakültesi 35 yıllık tarihinde Türk ve dünya tıbbına hizmet etmek üzere yetiştirdiği binlerce hekimiyle gurur duymaktadır. Fakültemizden mezun olan hekimlerimizin hasta ilişkilerindeki ve tedavilerindeki başarıları kadar uzmanlık sınavlarındaki ve akademik tıp hayatlarındaki başarıları kendilerine mesleklerini kazandıran biz hocaları kadar meslektaşlarımızın aileleri ve hastaları için de mutluluk sebebidir. İşte bu güzel, hayırlı ve gurur verici meslek yolculuğunda siz yeni öğrencilerimizin aynı duyguların ortakları olacaklarını müjdelemek istiyorum.

Fakültemizi ve kendinizi çok daha parlak günlere taşıyacağınızdan şüphe etmiyorum. Ancak hatırlatmakta fayda görüyorum ki tıp fakültesi belki bugüne kadar gösterdiğiniz gayretten daha fazlasını sizden istemektedir. Kendiniz ve hastalarınız için göstereceğiniz fedakârlıklarınız muhakkak karşılıksız kalmayacaktır. Bu gayretleriniz meslek hayatınız boyunca hastalarınızdan alacağınız manevi ödüller için çok küçük bir bedeldir. Sizlere zorlu ve bir o kadar da keyifli tahsil hayatınızda başarılar diliyorum.

Bu vesile ile sevincinizi paylaşır, sizlere tebriklerimi ve muhabbetlerimi sunarım.

 

Prof. Dr. Celalettin VATANSEV

Dekan